Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'de düzenlenecek törene katılıyor. 

Sosyal mesafe kurallarının takip edildiği törene çok az sayıda gencin katılmasına izin verildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 19:19'da balkonlara ve camlara çıkılarak İstiklal Marşı okuma çağrısında bulundu. 

Erdoğan 19 Mayıs mesajında "Samsun'da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıyan siz gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesisiniz." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 19 Mayıs için hazırladığı program kapsamında TRT'de yayınlanan Zinde Kal programına katılacak olan Bakan Kasapoğlu, aynı anda tüm illerde düzenlenecek olan Satranç Turnuvası'nın da startını verecek.

Bakanlığın hazırladığı birçok program, bakanlığa ait resmi Youtube kanalında da (@gencliksporbak) canlı olarak yayınlanacak. İlber Ortaylı, Gençlik Spor Bakanlığı Youtube kanalında yayınlanan Eşit Ağırlık programında gençlerle bir araya gelerek, günün anlam ve önemiyle alakalı paylaşımlarda bulunacak. AMimar Sinan Üniversitesi Rektörü Handan İnci'nin de konuk olacağı Youtube kanalı, gün içerisinde 19 Mayıs temalı programlarla ekranlarda olacak.

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak işgalci kuvvetlere karşı Milli Mücadele'yi başlatmıştı