DFB’den yapılan açıklamaya göre, Sandrock, şu an geçici başkanlık görevinde bulunan Rainer Koch ile Reinhard Rauball ve mali işler sorumlusu Reinhard Grindel'e talebini iletirken, federasyon başkanlık divanı da istifayı kabul etti.

İstifasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Sandrock, DFB'de nisan ayında gerçekleştirilecek seçimde yeni başkanın genel kurula, yeni bir genel sekreter önerme fırsatının verilmesinin iyi bir üslup ve gelenek olduğunu belirtti. 

Yeni bir başlangıç için güvenirliğinin ve kararlılığın gösterilmesinin futbol ve DFB’nin yararına olacağını ifade eden Sandrock, nisan ayında yapılacak olağanüstü DFB genel kurulu için bu şekilde katkı sunmak istediğini kaydetti.

Almanya'nın 2006 FIFA Dünya Kupası ev sahipliği sürecinde kuşku uyandıran para transferlerinden dolayı DFB Başkanı Wolfgang Niersbach kasım ayında görevinden istifa etmişti.

Söz konusu kuşkuların giderilmesi için DFB’nin görevlendirdiği Freshfields şirketinin raporunu sunmasına bir hafta kala Sandrock’un görevinden ayrılması dikkati çekti.

Spiegel Dergisi, 2006 FIFA Dünya Kupası öncesinde Almanya'da kurulan başvuru komitesinin o dönem adidas şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yapan Robert Louis-Dreyfus aracılığıyla 4 üyenin oylarını satın almak adına FIFA'ya 6,7 milyon avro ödediğini iddia etmişti. Alman basınında çıkan haberlerde bu konuda Niersbach ve Sandrock’un bilgi sahibi olduğu öne sürülmüştü. Savcılık da DFB'nin yüksek miktarda vergi kaçırdığı iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. DFB bu iddiaları aydınlatmak için Freshfield şirketini görevlendirmişti.