Lazio karşılaşmasının hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla başlayan sarı-kırmızılı takım, öğleden sonra Atatürk Havalimanı'ndan özel uçakla maçtan 2 gün önce Roma'ya hareket etti.

Havalimanında gazetecilere açıklamada bulunan teknik direktör Mustafa Denizli, Lazio karşısında ne yapacaklarını bildiklerini belirterek, "Buradaki maç sonrası, bizi başarıya götürecek skorun ne olduğunun da farkındayız. Bütün hazırlıkların içinde bunları da çalıştık. Perşembe günü zorluk derecesi yüksek bir maç bizi bekliyor. Aynı şekilde rakibimizi de bekliyor. Galatasaray olarak bu tür maçlara yıllardır alışığız" diye konuştu. 

Sarı-kırmızılı taraftarın Lazio ve Trabzonspor maçlarında sergilenen performansların ardından tur için umutlandığının belirtilmesi üzerine deneyimli teknik adam, "Taraftarımız gibi düşünüyorum. Sinerji aktarımı yaşıyoruz. Onların düşüncelerine katılmamamız mümkün değil. Galatasaray, mücadelesini ve oyun anlayışını ileri götürüyor. Bu da bizim için olumlu bir hadise" ifadelerini kullandı.

Mustafa Denizli, karşılaşmayı Rus hakem Vladislav Bezborodov'in yöneteceği aktarılarak, Rusya ile Türkiye arasındaki siyasi sorunların hakem yönetimini etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine, "Onda sıkıntı olur mu bilmem. Hakeme sormak lazım ama bizde olmaz" yanıtını verdi.

- Lazio maçı için 20 kişilik kadro

Lazio maçı için Roma'ya giden sarı-kırmızılı kafilede 20 oyuncu yer aldı.

Tedavisi süren Sinan Gümüş ve henüz hazır durumda olmayan Hamit Altıntop'un yanı sıra, Tarık Çamdal da kafileye dahil edilmedi.

Galatasaray'ın Lazio maçı kafilesinde yer alan futbolcular şöyle:

Fernando Muslera, Eray İşcan, Cenk Gönen, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Umut Bulut, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Jose Rodriguez, Ryan Donk, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Semih Kaya, Koray Günter, Olcan Adın, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Jason Denayer.

Galatasaray, Lazio karşılaşması öncesi son antrenmanını mücadelenin gerçekleşeceği Roma Olimpiyat Stadı'nda yarın TSİ 18.30'da yapacak. Antrenman öncesinde teknik direktör Mustafa Denizli ve kaleci Fernando Muslera'nın da katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek