Her sezon büyük heyecana sahne olan, Avrupa devlerini karşı karşıya getirip her zaman futbol tarihine unutulmayacak hikayeleriyle giren Şampiyonlar Ligi'nde format değişikliği yakın... 2024'te takım sayısı artacak, gruplar tarihe karışacak!

Avrupa futbolunun 1 numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi değişikliğe hazırlanıyor. Gruplarda 32 takımla başlayan mevcut format, yerini hem takım sayısını -ve maç sayısını- çoğaltacak hem de lig usulüne geçilecek yeni sisteme bırakacak.

1955’te Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adı altında başlayan, 1991’de ise Şampiyonlar Ligi’ni adını alan organizasyon yeni ismiyle birlikte grup sistemine geçti. Şu anki ‘Son 16 Turu’ 2000’lere kadar grup sistemiyle oynanıyordu. UEFA’nın bu kadar köklü değişikliği ise iki farkı görüşe neden oluyor. Organizatörler, değişikliklerin daha çekişmeli eşleşmelere, daha fazla güzel maça ve daha fazla futbolun hikayesine katkı yapacağına inanıyor. Yorumcular ise bu tür değişikliklerin her zaman para ile ilgili olduğunu belirtiyor.

31 Mart Çarşamba (yarın) günü UEFA Yönetim Kurulu yapacağı toplantı sonrasında yeni formatı dünya futbol kamuoyuna açıklayacak.