Sarı-lacivertli takımın UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda yarın Braga ile yapacağı karşılaşma öncesi teknik direktör Vitor Pereira ile birlikte Ülker Stadı'ndaki basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hollandalı futbolcu, Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere üç kupayı da almak istediklerini belirterek, "Her birini kazanmak çok zor olacaktır. Üçünü de aynı anda kazanmayı çok isterim. Lüks pozisyondayız. Mart ayına geldik, üç kupada da yolumuza devam ediyoruz. Avrupa'da böyle çok fazla takım yok" dedi.

Bulundukları pozisyondan dolayı mutlu olmaları gerektiğini kaydeden Van Persie, "Ancak hala hiçbir şey kazanmadık. Üç kupa da bizim için kıymetli olacaktır. Hangisini kazanırsak büyük onur olacaktır. Son adım her zaman zordur. Kendimizi geliştirmeye devam etmeliyiz. Son adımı atmak için çabamıza devam edelim. Kariyerimde çok fazla kupa kazanmadım. 6-7 kupa kazandım. Sezon sonunda bir kupa kazanırsak mutlu olurum, iki kupa kazanırsak harika olur, üç kupa mucize gibi bir şey olur bizim için" diye konuştu.

- "Kendimizi çok geliştirdik"

Robin van Persie, maçların kazanılması ve iyi mücadele etmek için herkesin takımda yer aldığını vurgulayarak, "Futbolcunun bireysel hedefleri de var. Tabii ki gol attığımızda, asist yaptığımızda ekstra durum oluşuyor. Bunu birlikte yapmaya çalışıyoruz. Son aylarda kendimizi çok geliştirdik" ifadelerini kullandı.

Kendilerini geliştirdikleri dönemdeki maçların çoğunu kazandıklarını hatırlatan tecrübeli oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük takımların çok önemli noktaları vardır. Antalya ve Bursa'da puan kayıpları yaşadık. Puan kayıplarından sonra önemli olan o sıçramayı yapmaktır. Forvet oyuncusu olarak bazen iyi oynarsınız bazen kötü oynarsınız. Bazen iyi oynarsınız gol atamazsınız, bazen de kötü oynadığınız halde goller atabilirsiniz. Bu o andaki ritminize bağlı."

En önemli noktanın takım halindeki gelişmede olduğunu kaydeden Van Persie, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu da başarıyoruz. Futbolun en temel gereksinimleri için teknik heyet ve oyuncular olarak çok iyi uyum sağlamış durumdayız. İyi takım olduğumuzu gösteriyoruz, iyi takımları yeniyoruz. Bu yüzden bu pozisyondayız. Her üç kulvarda da yolumuza devam ediyoruz. Kendimizi çok geliştirdik ama hala bir şey kazanmadık. En zor adımın bu olduğunu düşünüyorum. Son adımı da güzel şekilde atacağız." 

- Braga maçı

Portekiz ekibi Braga ile yarın yapacakları karşılaşmanın da ilginç olacağına dikkati çeken sarı-lacivertli futbolcu, şunları söyledi:

"İki iyi maç olacak. Yaklaşık iki yıl önce Manchester United forması altında Braga ile maç yapma fırsatı bulmuştum. Her iki maç da zor geçmişti. İki maçı da kazandık ama zorlandık. Sahamızdaki maçta 2-0 geriye düşmüş, 3-2 kazanmıştık. Braga'yı bu akşam ve yarın izleyeceğiz ve her zamanki gibi iyi şekilde hazır olmaya çalışacağız."

Braga'nın bu sezon Avrupa'da sadece Marsilya'ya yenildiğinin hatırlatılıp, yarın rakiplerinin savunma ağırlıklı çıkma ihtimali yönündeki soru üzerine Van Persie, "Avrupa'da herkes deplasman golünün kıymetini biliyor. Rakibimizin durumunu bilmek son derece önemli. Nasıl plan yaptıklarını, kimle oynayacağımızı bilmek önemli. Daha önemli nokta biz ne yapacağız, nasıl yaklaşacağız? Portekiz'deki maç da önemli. Saygıyı hak ediyorlar ama biz de saygıyı hak eden bir takımız. Bu şekilde devam edersek harika bir takım halinde olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

- Neşeli basın toplantısı 

Vitor Pereira ile Robin van Persie'nin basın toplantısı neşeli bir ortamda geçti.

Pereira'nın uzun konuşmasının ardından tercüman Deniz Sarıtaç, konuşmayı çevirmeye hazırlandığı sırada Van Persie, İngilizce olarak "İyi şanslar Deniz" derken, çevirinin ardından da "Sanki birkaç şeyi unuttun gibi ama" ifadesini kullandı. 

Pereira'nın da uzun konuşmasından dolayı "Çevirebilecek misin?" şeklindeki esprili sorusuna Sarıtaç, sorun olmadığını kaydetti.

Robin van Persie'nin üç kupada yollarına devam etmeleriyle ilgili sözleri sonrası Portekizli teknik adam, "Sağlam bir şekilde devam edelim" dedi.

Sezon başından beri aralarında sorun olduğu yönünde polemik yapılan Pereira ve Van Persie, toplantı boyunca sıcak görüntüler sergiledi. Basın toplantısının ardından Pereira ve Van Persie, samimi bir şekilde görüntü verdi.