Stanford Üniversitesi'nde en az 10 ay boyunca öğrenci olarak davranıp yurtlarda kalan adam en sonunda yakayı ele verdi. 27 Ekim'de yakalanan William Curry, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki okulun kampüsünden çıkarıldı.

Üniversitenin öğrenci gazetesi The Stanford Daily, Curry'nin daha önce birkaç kez kampüsten çıkarıldığını ancak her defasında geri gelmeyi başardığını bildirdi. Curry yurtlara girmeyi de becerdi.

Haberde, tıbba hazırlık programı öğrencisi olduğunu söyleyen Curry'nin yaklaşık bir yıl boyunca 5 farklı yurtta yaşadığı yazıldı.

Öğrenciler, Curry'nin Stanford'da okuduğunu gösteren Tinder hesabı açtığını ve burada tanıştığı bir kişiyi ayrılmalarının ardından taciz ettiğini söyledi.

Stanfordlı Kacey Logan, "Amerikan futbolcularının bir arkadaşı gibi duruyordu. Onu ne zaman görsek içeri alırdık çünkü insanları tanıyor gibiydi" dedi.

Üniversite sözcüsü Dee Mostofi, Curry'nin "öğrencilere ısrarla ve başarıyla kendini sevdirdiğini" ifade etti. Mostofi, olayın ardından güvenlik prosedürlerinin gözden geçirileceğini bildirdi.

Üniversite güvenliğinin, Curry hakkında birden fazla uyarı çıkardığını belirten sözcü, adamın 27 Ekim'e kadar bulunamadığını ve uyarıları bu tarihte ilettiklerini kaydetti. (INDEPENDENT TÜRKÇE)