LG'nin 2016 yılındaki amiral gemisi modeli olması beklenen LG G5 hakkında yeni söylenti bilgiler geldi ve biz de hemen sizlerle paylaşalım.
İsimsiz kaynakların belirttiğine göre LG, G5 modelinde LG G4 ve V10'da kullandığı bazı özelliklere de yer verecek. Örneğin, LG V10'da çift ekran teknolojisi kullanılmıştı ve G5'te de bu teknolojinin olacağı söyleniyor. LG G5'in ana ekranının 5.3 inç ve 1440 x 2560 çözünürlük sunması, ikinci ekranının da 160 x 1040 çözünürlükte olması bekleniyor. LG G4'ün ekranı 5.5 inç'ti. Ekran yeni modelde biraz küçülüyor gibi görünse de çift ekran faktörünü de unutmamak gerek.
Telefonun arka tarafında 135 derecelik açıya sahip, lazer oto fokus ve çift led flash ışıklı 16MP kameranın olacağı bildirilmiş. Ayrıca yine arkada parmak izi okuyucu sensör ve ön tarafta da 8MP selfie - öz çekim kamerasından bahsediliyor. Bahsedilen kameralar, G4'te de yer alıyordu. Muhtemelen geliştirmeler olacaktır. Snapdragon 820 çipsetiyle gelmesi beklenen telefon için bir de "Magic Slot" özelliği var. Böylece telefonun bazı özelliklerini artırabilmeniz mümkün olacak. Örneğin, arka kamera ile 360 derecelik çekimler yapabilecek, telefona bağlayacağınız fiziksel klavyeyle mesajlaşma deneyimlerinizi kuvvetlendirebileceksiniz.