A Milli Futbol Takımımız hazırlık mücadelesinde karşı karşıya geldiği İskoçya’yı 2-1 mağlup etti. Diyarbakır’da ilk kez oynanan milli maçta rakibi karşısında güçlü bir oyun ortaya koyan ay yıldızlılar Ozan Kabak ve Cengiz Ünder’in attığı gollerle sahadan galibiyetle ayrıldı.

Maçın ilk yarısında bir topu da direkten dönen Ozan Kabak 40’ta Hakan Çalhanoğlu’nun asistinde kafayla ağları buldu. İlk yarı bu skorla biterken milliler ikinci yarıya da hızlı başladı.
49. dakikada sahneye çıkan Cengiz Ünder hızlı gelişen atakta çok güzel ve düzgün bir vuruş yaparak farkı 2’ye çıkardı.

İskoçya’nın tek sayısı ise 62’de John McGinn ile geldi.

A Milli Futbol Takımımız liglere verilen aradaki ikinci hazırlık maçında 19 Kasım Cumartesi günü Gaziantep’te Çekya ile karşılaşacak.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:
40. dakikada rakip yarı alanın tam ortasında sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu Hakan Çalhanoğlu kullandı. Ceza sahasına gönderdiği ortaya Ozan Kabak çok iyi yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Craig Gordon müdahele edemedi ve takımımız 1-0 öne geçti.

49’da hızlı gelişen Milli Takım hücumunda Zeki Çelik’in uzun pasında Cengiz Ünder orta sahaya yakın bir konumda topla buluştu. Ardından yaklaşık 40 metre topu sürdükten sonra ceza sahasına girdi. Ceza sahası içi hafif sağ çaprazdan yerden düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

62’de John McGinn orta sahada sahip olduğu topla uzun bir koşu yapan oyuncu ceza sahamıza girdi, hafif sol çaprazdan ters köşeye düzgün bir vuruş yaptı ve farkı 1’e indiren golü kaydetti. (SÖZCÜ)