Geçen aylarda Köln, Amsterdam, Varşova, Berlin, Viyana ve Linz şehirlerinde katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği program, bu kez İngiltere Türk toplumuyla buluşacak.

Yunus’un dünya görüşünün müzik ile harmanlanacağı dinleti, 28 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 19.00’da Londra Aziziye Camii konferans salonunda, 29 Ocak 2023 Pazar günü saat 15.00’te Luton kentindeki 360 Venue’da gerçekleşecek.

Televizyon programcısı ve yazar Serdar Tuncer’e, Bosna Hersekli sanatçı Zejd Şoto’nun eşlik edeceği programda, Yunus’un ‘Yunus olma’ yolculuğundan ve hayatından kesitlere yer verilecek. Yunus Emre’nin sevgiyi, hoşgörüyü ve insani değerleri en veciz biçimde ifade ettiği şiirlerinden bestelenen ilahiler dinleyicilerin ruhlarına dokunacak.

Serdar Tuncer’in, Yunus Emre’nin düşünce dünyasını ele alacağı, büyük şairin dünya görüşünün derinliklerini eserlerinden örneklerle açıklayacağı programda, ‘Aşkın Aldı Benden Beni’, ‘Gönüller Yapmaya Geldim’, ‘Bir Kez Gönül Yıktın ise’, ‘Miskinlikte Buldular’, ‘Hak Çalabım Hak Çalabım’, ‘Gel Gör Beni’ gibi Yunus Emre’nin dünya görüşünün derinliğini yansıtan eserlerini seslendirilecek.

Enstitü, Tuncer’in seslendirdiği şiirler ve samimi sohbetine ilaveten Zejd Şoto’nun hoş sedasıyla Yunus Emre’nin nefesinin, şiirinin ve muhabbetinin taşınacağı bu etkinliğe, tüm sevenlerini yine Yunus’un dizeleriyle davet ediyor. (HÜRRİYET)