CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "hukuki değil, siyasi" olduğunu savunarak tutuklama kararına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Özel, "Hukuki süreci yakından takip ediyoruz. Ancak Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir" dedi.

Kazada dahli olan kim varsa gözyaşına bakılmaması gerektiğini belirten Özel, "Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz" diye yazdı.

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı da, Antalya Adliyesi önünde yaptığı açıklamada Kocagöz'ün "tutuklanmasının tek nedeninin, CHP'nin 30 yıl sonra Kepez'i alması" olduğunu öne sürdü ve karara tepki gösterdi.

CHP'nin Kepez Belediye Başkan adayı olan Kocagöz, 31 Mart seçimlerinde yüzde 44,18'ini alarak seçilmişti.

Kepez Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Kocagöz, 2019-2023 yılları arasında, ANET A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevlerini sürdürdü.

Steinmeier'den Türkiye'ye 100. yıl ziyareti Steinmeier'den Türkiye'ye 100. yıl ziyareti

Kazanın yaşandığı Antalya Konyaaltı'nda Tünektepe Teleferik Tesisi'nin hizmetlerinden ANET A.Ş. sorumlu.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz
Fotoğraf altı yazısı,Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz

Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki Cuma günü meydana gelen kazada bir kişi öldü, 17 kişi de yaralandı.

Kopan teleferik direğinin çarptığı kabinin tabanının düşmesiyle, 54 yaşındaki avukat Memiş Gümüş hayatını kaybetti. Gümüş'ün ailesiyle bayram tatili için Antalya'ya gittiği belirtildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabında, kazayla ilgili açılan soruşturma kapsamında 14 şüpheliden 5’inin tutuklandığını, 8 şüphelinin hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 1 kişinin de serbest bırakıldığını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, soruşturma kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait ANET AŞ'nin eski Yönetim Kurulu Başkanı olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile birlikte ANET AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili E.K.B, Genel Müdür Vekili A.B.S, mekanik mühendisi O.E, ANET iş güvenliği uzmanı M.A, taşeron bakım şirketinin sahibi S.T, şirketin bakım ve otomasyon amiri S.Y, mekanik bakım sorumluları S.K, K.K, O.K, Ö.E, makine teknisyeni H.A, iş güvenliği uzmanı T.A.Ü. ile R.T. gözaltına alındı.

Şüphelilerden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, A.B.S, O.E, S.T. ve S.Y, "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamalarıyla tutuklandı.

Diğer 8 şüpheli adli kontrol şartıyla, R.T ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

antalya teleferik

KAYNAK,GETTY IMAGES

Muhittin Böcek, "2017'de hizmete açılan teleferikte aynı şirket tarafından bakımların yıllık, aylık ve haftalık olarak yapılmasına rağmen yaşanan olumsuz olay hepimizi derinden üzmüştür" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz da, teleferiğin son yıllık bakımının 19 Şubat-4 Mart 2024 tarihlerinde yapıldığını söyledi.

Yavuzyılmaz, "Bu bakım sözleşmesi ve sonuç raporlarıyla birlikte tarafımızca da incelenmiş, bakım esnasında tespit edilen eksiklikler giderilmiş ve neticesinde bakım raporu da devreye girmiştir" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu şirket 2017 yılında faaliyete geçen bu teleferik sisteminin bakım onarımlarını da yapan, 2018 yılı itibariyle de yine ihaleyi yapılıp sözleşmesi imzalanmış olan şirketle aynıdır. Dolayısıyla da bakımların tümünün Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANET AŞ. tarafından yaptırıldığı görülmektedir."

antalya teleferik