Göçmenler, yakınlarının cenazelerine eşlik edemeyecek, defin törenine katılamayacak. 

Türkiye'nin uyguladığı uçuş yasağı döneminde yaşamını yitiren göçmenlerin cenazeleri, haftanın belirli günleri yapılacak Türk Hava Yolları (THY) kargo seferleri aracılığıyla taşınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı yurtdışı cenaze fonlarından yapılan açıklamaya göre, kargo uçaklarına kesinlikle ölen kişinin yakınları alınamayacak. Cenazeler, refakatçi olmadan Türkiye'ye taşınacak.

Türkiye'de cenaze Diyanet'e bağlı cenaze işleri nakil araçları tarafından uçaktan alınarak, defin işleminin gerçekleştirileceği mezarlığa taşınacak. Cenazeyi Türkiye'de karşılayan refakatçiler de, nakil aracına binemeyecek.

'17 Mart'tan itibaren eşlik edemeyecekler'

Belçika Diyanet Vakfı, Avrupa'dan kargo uçuşlarının, Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri gerçekleştirileceğini duyurdu. 

Vakıf, Türkiye'ye uçuş yasağı süresince alternatif bir çözüm olarak, cenazelerin Belçika'daki mezarlıklarda Müslümanlara ayrılan bölümlere defnedilebileceğini açıkladı. 

Milli Görüş Teşkilatları'na bağlı Yeni Çınar Cenaze Vakfı da, cenazelerin, refakatçi olmadan sadece kargo uçakları ile taşınacağını duyurdu. Vakıf, koronavirüs salgını nedeniyle önümüzdeki günlerde cenaze işlemlerinde aksaklıklar ve değişiklikler olabileceğini belirtti. 

Hollanda Diyanet Vakfı, 17 Mart Salı akşamına kadar cenaze ve refakatçilerin birlikte gidebileceğini, bu tarihten sonra, aile ve yakınlarının cenazeye eşlik edemeyeceğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı, Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda’dan yapılan uçuşların 17 Nisan’a kadar iptal edildiğini açıklamıştı.