Rifai, İspanya'nın başkenti Madrid'de, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile bir araya geldi. İkili, görüşmenin ardından Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Ankara'da meydana gelen terör saldırılarının turizm sektörünü en az şekilde etkilemesi için Türkiye'nin elinden geleni yaptığını ifade eden Rifai, "Güvenlik Türkiye'nin, Fransa'nın, Belçika'nın ya da Mısır'ın sorunu değil, küresel bir sorun ve çözüm için hep birlikte çalışmalıyız." dedi.

Bu tür olayların dünyadaki çok farklı destinasyonlarda da yaşandığını belirten Rifai, "Türkiye turizmde güçlü bir ülke ve böyle devam edeceğine güveniyoruz. Dünya Turizm Örgütü olarak mesajımız, insanlar seyahat etmeyi bırakmamalı. Bu destinasyonlara seyahat etmeye devam etmeli." diye konuştu.

Taleb Rifai, Akdeniz'de birçok destinasyon bulunduğunu ancak Antalya'nın turizm kentleri arasında çok önemli bir noktada olduğunu ifade etti.

- "Güvenlik olmazsa, turizm de olmaz"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de dünyanın geçirdiği bu zor günlerde Antalya'nın örnek bir kent olduğunu ifade ederek, "Turizmin güçlendirilmesi, barış ve kardeşliğin güçlendirilmesi demektir." dedi.

Avrasya coğrafyasında Londra ve Paris'in ardından en çok turist alan 3. destinasyonun Antalya olduğunu kaydeden Türel, "Turizm, barış sektörüdür. Turizm, insanlığın, kardeşliğin bir araya geldiği, dünyadaki tüm siyasi çekişmelerin bir tarafa bırakıldığı bir konumda bulunuyor. Turizm sektörünü ne kadar güçlendirirsek dünya barışına o kadar iyi hizmet etmiş oluruz. Biz Antalya'da bunun için çalışıyoruz. Dünyada ciddi siyasi tartışmalar yaşayan ülkelerin vatandaşlarını Antalya'da bir otelde aynı havuzda görebilirsiniz. Dünya barışının sağlanması için herkesi turizm sektörünü güçlendirmek için işbirliğine davet ediyorum." diye konuştu.

Turizm ve güvenlik konularının birbiriyle ilişkili olduğunu belirten Türel, "Güvenlik olmazsa turizm de olmaz. Turizmin güçlü olduğu yerlerde güven, huzur, barış ve kardeşlik vardır. Antalya bunun en güzel örneklerinden biri. 100'den fazla ülkeden turist geliyor, hepsi dünyadaki olumsuz gelişmeleri kentimizde unutuyor ve mutlu bir şekilde kentimizden ayrılıyor." dedi.

Açılışı 22 Nisan'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak çiçek ve çoçuk temalı EXPO 2016 ile ilgili de Türel, "Antalya aynı zamanda bir tarım şehri, çocuklarımız da geleceğimiz. Dünyaya önemli mesajlar verecek bir EXPO yapacağız. Bin 100 dönümlük EXPO alanının içine 1 milyar dolarlık, etrafındaki alt yapıya da 2 milyar dolarlık yatırım yaptık" bilgisini verdi.