Cuma akşamı cami avlusunda kurulan ramazan çadırında gerçekleşen ve İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi Başkanı Erdoğan Çelik ile Camii yöneticisi Tunahan bilir’in ev sahipliği yaptığı yemeğe Haringey belediye Başkanı Jennifer Mann, Başkan Yardımcısı Ali Ozbek ile Peray Ahmet’in de aralarında bulunduğu belediye meclisi üyeleri katıldı.

 

 

Tunahan Bilir yaptığı kısa ‘hoşgeldiniz konuşmasında, ramazan ayının farklı toplum ve kültürleri temsil eden  insanları biraraya getirmek için güzel bir vesile oluşturduğunu söyledi.

 

Fatih camii din görevlisi Mehmet Arslan’ın okuduğu Kur’an’ı Kerim’in ardından iftar açıldı ve konuklara ikramlar yapıldı.

 

Yemek sonrası kısa bir konuşma yapan Haringey Belediye Başkanı Jennifer Mann, Müslüman toplum ile böyle bir ortamda biraraya getirdikleri için Fatih camii yetkililerine teşekkür etti.

 

 

Konuşmasında, gün içinde, Tunus ve Yemen’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen saldırılarda hayatını kaybedenleri anma programına katıldığını, akşam da müslüman toplumla iftar sofrasında biraraya geldiğini hatırlatan Mann, bu ve benzeri etkinliklerin insanlar ve farklı toplumların birlikte yaşama kültürüne güzel bir örnek teşkil ettiğinikaydetti.

 

Belediye Başkan yardımcısı Ali Gül Özbek de konuklara hitabederek, sivil toplum kuruluşlarının özellikle gençler kötü alışkanlıklardan, radikalizmden, yanlış çevrelerle diyalog kurmaktan uzaklaştırdığı için çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini kaydetti.

 

Özbek, “camii, okul, cemevi ve dernekler gençlerimize sahip çıktığı için ciddi ve önemli bir sorumluluk yerine getiriyorlar. Bu kuruluşlara emeği geçenleri ve sürdürenlere buradan teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

 

İftar yemeği Türk çayı ikramı ile sona ererken, konuklar benzeri etkinliklerin sürdürülmesi dileklerini ifade ettiler.