Sabahın erken saatlerinde bayram namazı için camiler tıklım tıklım dolarken, bazı camilerde ikinci kez bayram namazı kılındı.

 

BÜYÜKELÇİ BAYRAM NAMAZINDA

 

Kısa bir zaman önce göreve başlayan Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Elçi Müsteşar Fatih Ulusoy bayram namazı için Aziziye Camii’de, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar da, Süleymaniye Camii’de vatandaşlar ile saf tutarak bayramın coşkusunu yaşadılar.

 

Bayram namazı öncesi Aziziye Camii yöneticisi ve imamı Fahri Baltan vaazin de, Ramazan Bayramı’nın önemini ifade etti. Birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

 

YAŞANAN KANLI OLAYLAR ÜZDÜ

 

Camii İmam Hatibi İsmail Ergin Çoban bayram namazı  hutbesinde, Bayramınız mübarek olsun! Bugün bayram. Ramazan bayramı. Bayramlar, aynı dinin, aynı inancın neşesinde bizleri birleştiren ilâhî armağandır” dedi. Ramazan bayramının sevinç günü, olduğunu hatırlatan Çoban, Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te, Suriye’de, Irak’da, Doğu Türkistan’da Myanmar’da ve daha birçok değişik İslam bölgelerinde.yaşanan kanlı olaylar nedeniyle de Ramazan bayramının hüzün günü olduğuna vurgu yaptı.

 

KÖR CAHİL MÜSLÜMANLAR!

 

Çoban, hutbesini, “İftarda bir yudum su içemeden şehadet şerbetini içenlerin, sahurda oruca niyet edemeden hanesi başına göçenlerin, masumların, mazlumların kanıyla kızıla boyanan gecelerin getirdiği hüzündür bayram. Bir gül bahçesine girercesine kara toprağın bağrına defnedilen biçare bedenlerin, hizipçilik, mezhepçilik, asabiyetçilik taassubuyla birbirine kurşun yağdırıp, uhuvvet ve kardeşliği katledenlerin, dostların bağrına ateş düşürüp düşmanın yüzünü güldüren kör cahil Müslümanların yüreklere saldığı hüzündür bayram” şeklindeki sözlerle sürdürdü.

 

KAN DÖKME SON BULSUN

 

Çoban hutbesinin devamında, “Dünyanın dört bir yanında insanlar huzur bulsun. Savaşlar, acılar, yoksulluk, açlık ve susuzluk insanları ve insanlığımızı öldürmesin. İnsanlık selamet bulsun. Kibir, nefret, kin, düşmanlık, bencillik, ayrımcılık, zulüm ve kan dökme son bulsun. Kimse üzülmesin, kimse incinmesin, kimse ezilmesin, kimse mağdur edilmesin, kimse horlanmasın. Müslüman coğrafyası sevgi, merhamet, adalet, barış ve hoşgörüyle insanların hayat bulduğu, onur kazandığı, huzurla yaşadığı topraklar olsun” dedi.

 

VATANDAŞLARA KAHVALTI VERİLDİ

 

Bayram namazı ardından eller semaya açıldı, “İslam coğrafyasında, Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’de, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Myanmar’da akan kan ve gözyaşının durmasını ve bütün kardeşlerimizin bayram sevinci yaşayabilmelerini nasip eyle!” diye dua edildi. Namazın ardından Büyükelçi Bilgiç, Müsteşar Ulusoy ve Aziziye görevlileri, camide vatandaşlarla bayramlaştı.

 

Büyükelçilik görevlileri, cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşarak birlikte, iş adamı Osman Cinik tarafından organize edilen kahvaltıya katıldılar. Kahvaltı sonunda Aziziye Camii Genel Sekreteri Hakan Camuz, resmi yetkililere, vatandaşlara ve hayırsever işadamı Osman Cinik’e teşekkür etti.