Halil YETKİNLİOĞLU/ LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da üniversite okuyan Türkiye kökenli gençlerin de aralarında yer aldığı Müslüman öğrenciler, iftar çadırı açtı. İftar çadırı Ramazan ayı boyunca açık kalacak.


Londra Üniversitesi’ne bağlı Doğu ve Afrika Araştırmaları Enstitüsü (SOAS Üniversitesi) İslam Derneği tarafından düzenlenen iftar programına, İngiltere’de üniversite eğitimi alan Türkiye kökenli gençlerden oluşan Londra merkezli Türk Öğrenci Birliği (Turkish Student Union of UK- Tusu) destek veriyor.
Bu yıl SOAS’da inşaat çalışmalarının devam ediyor olması nedeniyle Ramazan Çadırı, üniversitenin yanı başında yer alan Malet Street Bahçesi’nde açıldı.
Gönüllü hizmet verenler arasında üniversite öğrencileri Ayşe Kara, Leyla Karayılan, Miyase Yavuz ve Hakime Yaşar da yer alıyor.

 

LAHMACUN VE ANTEP BAKLAVASI


Sponsorlardan ‘Tusu’ kurucularından ve Hertfordshire Üniversitesi Başkanı Hüseyin Duran, kurum olarak Medine’den getirtilen ve dünyanın en pahalı hurması olarak bilinen 100 kilo Acve hurmasısının yanı sıra 6 gün boyunca 200 kişinin lahmacun, ayran ve Antep baklavası ihtiyacını karşılıyor.
İftar çadırını kuran Müslüman öğrenciler, bölge halkını iftara davet ediyor. iftar daveti vesilesiyle İslam hakkındaki yanlış düşüncüleri gidermeyi umuyor.
Üniversitede iftar çadırının kurulması fikir sahibi Omar Salha, amacının farklı toplum kesimlerini bir araya getirmek olduğunu belirtti. Salha, “İftar çadırın amacı yardımlaşmanın önemini ve bizlerden şanssız olanları hatırlamak ve anlamak” dedi.

 

SPONSOR SAYISI REKOR SEVİYEDE


Evsizleri ve yoksulları iftara davet etmenin önemine değinen Salha, “Onlara sadece yarım hurma vermek ya da güzel söz söyleyip gülümsemekle de olsa iyilik yapmak, insanlar arasında barışı ve iyi ilişkileri sağlamak istiyoruz. Sponsor sayımız rekor seviyeye ulaştı. Hepsine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Salha’nın ezan okuması ardından, akşam namazı kılındı. Üniversite öğrencileri haricinde, kimsesizler ve evsizler de, yerlere kurulan sofralarda hep birlikte yemek yenildi.
Oldukça neşeli bir ortamda geçen ve sayıları 200’ü aşkın katılımın olduğu iftar yemeğinde hurma, Adana kebap; pirinç pilavı, lahmacun, meyve, Antep baklavası, ayran ve su ikram edildi. Farklı din ve milletten insanların bir araya geldiği sofrada eller, kardeşlik ve birlik için semaya kalktı.