Londra Yardım Melekleri (Lon­don Angels Cancer Association) tarafından düzenlenen sağlık se­mineri pazar günü Londra Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Seminerde Dr. Sırrı, derin tıbbı bilgilerini sadeleştirerek anlatmak için hazırladığı belgelerin yanı sıra görsel beyin, muz, üzüm, eldiven, balon ve tuğla gibi malzemelerde kullandı.

Fahri başkanlığını Dr. Sırrı’nın üstlendiği Londra Yardım Melekleri’nin toplantısına derne­ğin Onursal Başkanı Nural Ezel, iş adamı Bilal Hüseyin, Celal İzcibayar ile bazı dernek ve okul temsilcileri de katıldı. Konuşmasının başında şişmanlığın toplumun da ciddi bir sorunu olmaya başladığını belir­ten Dr. Sırrı, “Şişmanlık, değişen yaşam tarzı ve beslenme alışkan­lıkları nedeniyle günümüzde ciddi toplumsal sağlık sorunu olma yö­nünde tehdit oluşturmaktadır. Şiş­manlık sigaradan sonra en büyük ikinci kanser nedeni sayılıyor. Gü­nümüzde şişmanlık ile ilgili 13 kan­ser türü tespit edilmiştir. Bunlar arasında göğüs kanseri, karaciğer kanseri, prostat kanseri, böbrek ve rahim kanseri de yer almaktadadır. Şişmanlıkla mücadele için sağlıklı beslenin ve fiziksel aktivite yap­maya özen gösterin” dedi.