Türkiye ve Moğolistan arasıdaki diplomatik ilişkilerinin 45. yıl dönümü dolayısı ile Moğolistan’ın başkenti Ulanbatur’da bulunan modacı Serap Pollard, “Ekolojik moda” üzerine üniversite ve entegre tekstil fimalarının modacılarına iki ayrı seminer verdi.


Urlah Erdem College of Fashion Üniversitesi öğrencilerden, yöneticilerden ve Gobi şirketinin moda tasarımcılarının seminere, müthiş ilgi gösterdiği kaydedildi.


Seminerle ilgili Modacı Pollard şunları söyledi “Moğolistan, Avrupa ülkeleri gibi değil burada ürünlerin çoğu organik. Bu muhteşem bir değer. Aslında ellerinde bir cevher tutuyorlar. Avrupanın onlara ihtiyacı var. Onlara faydalı olmak beni çok mutlu ediyor. Moğollar’ında Türk tarihinin bir parçası olduğunu düşünüyorum ve her zaman söylediğim gibi birlikten kuvvet doğar.” dedi.


Türkiye ve Moğolistan arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 45. yıldönümünde düzenlenecek olan Serap Pollard, Ulanbator/ Moğolistan defilesi 20 Haziran 2014 tarihinde gerçekleşecek. Londra’da ilk Türk ekolojik moda tasarımcısı olan ve aynı zamanda geleneksel değerleri uluslararası platforma taşıyan Türk modacı Serap Pollard, defilesine kordiplomatiğin yanısıra bazı bakanlar da misafir olarak katılacaktır.