Gecenin açılış konuşmasında Konsorsiyum Başkanı Kelami Dedezade, konuklara hoşgeldiniz konuşmasını takiben katılımları nedeniyle teşekkür etti, Konsorsiyum’un çalışmalarıyla ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı.


HALİL YETKİNLİOĞLU
LONDRA


Toplantıya, Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Müşavir Vekili Necip, kurumun Yönetim Kurulu Üyeleri, Hafta sonu Türk Okulu Başkanları ve bazı eğitim gönüllüleri katıldı.

Toplantının amacıyla ilgili de, tüzük de yer alan bazı maddelerin değişikliklerinin onaylanması olduğunu ifade etti. Beraberinde eğitim konularında tüm okullara mesaj iletmek istediğini belirtti.

 

Konsorsiyum Başkanı Dedezade’nin verdiği mesajlar şöyle:

1-İngiltere Eğitim Bakanlığı’nın Supplementary Okulları’nı denetle düşüncesi hakkında doldurulacak formun okulların kendilerinin de gönderebileceklerini, Eğitim Konsorsiyumu olarak 31 üye okulu adına bu formu doldurup gönderdiğini söyledi.

2-Türkçe GCSE Sınavlarının, 2018’e kadar yapılma kararı alınmış olsa bile OCR tarafından kapatılmasını istemi konusuyla ilgili olarak konunun T.C. Londra  Başkonsolosluğu, (Ali Uysal Bey) ile birlikte görüşmelere gidildiğini 5 Şubat’taki randevunun ileri ki bir tarihe aktarıldığını fakat kampanyanın sürdürüldüğünü aktardı. İngiliz milletvekillerine herkes tarafından mektup yazılması gerektiğini, bu mücadelenin diğer bazı etnik grublar tarafından da verildiğini açıkladı. Bu konuda yılmadan yola devam edilmesi gerekliliğini ifede etti.

3- Geçtiğimiz günlerde vefat eden Londra Metropolitan Üniversitesi, Çokdilli Eğitim Merkezi Direktörü Dr. Tözün İsa adına bir ‘Anma Gecesi’ düzenleneceği ve bu geceyle ilgili bir komite oluşturulması istendi. Komite de şu isimler yer aldı.

1- Fatih Kahraman

2- Kelami Dedezade

3- Özlem H. Engür

4- Erkan Pastırmacıoğlu

5- Ertanç Hidayettin

6- Mansur Işıkbol

7- Necmi Hasanoğlu

8- Nilgün Kılıçer

9- Özlem Acı

 

Tüzük değişikliğini onaylanması konusunda öncelikle Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Muhsin Altay sekreterliğe İrfan Kılıçoğlu ve Öykü Uman önerildi ve seçildiler.

Divan Başkanı Altay, tüzük değişikliği yapılmasını öneren görüşleri okudu ve önerilen görüşlerde oylama yapılarak oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca Muhasebe sorumlusu Abdullah Halisdemir, ‘Dr. Tözün İsa’ adına yapılacak Anma Gecesi ile ilgili ödeme yapma yetkisi istedi. Oy birliği ile karar onaylandı. Divan Başkanı ve sekreterlere görevlerinden dolayı teşekkür edildi.

Özlem Acı ve Necip Demirci bu yıl yapılacak olan Kompozisyon Yarışması’nın adının ‘Dr Tözün İsa Kompozisyon Yarışması’ olmasını önerdiler ve bu görüş oy birliğ ile kabul edildi. GCSE sınavları hakkında Gülay Sarıtaş, Eşref Yılmaz, Ertanç Hidayettin, Fatih Kahraman ve Gülden Petek de görüşlerini ve yapılabilecek kampanya etkinlikleri hakkında fikirlerini sundular.


TC Eğitim Müşaviri Vekili Demirci’de, bu yıl yine Konsorsiyum’ un bir öğrenci kafilesini Türkiye’ye veya Kıbrıs’a götürmek için çalışmaları başlatmasını arzu ettiğini ifade etti ve ayrıca önümüzdeki yıl Türk Okullarına öğretmen görevlendirmelerini Konsorsiyum’ un vereceği bilgilere göre öğretmen atamalarını yapacaklarını belirtti.

Toplantı sonunda Dedezade, GCSE kampanyası ile ilgili son gelişmeleri devletin gönderdiği resmi mektubu eğitimcilere göndereceğini belirtti ve özellikle küçük okulların birleşmesi gerektiğini vurguladı.

 


Kaynak:Eurovizyon.co.uk