Bu haftadan itibaren Türk Dili ve Kültürü okullarımızda ve Türkçe derslerinin verildiği İngiliz okullarında dersler başlıyor. Bu yıl 38 Türk ve 39 İngiliz okulundaki derslere Milli Eğitim Bakanlığımızdan 32 öğretmenimiz girecektir. KKTC’den de gelecek öğretmenlerle birlikte bu fedakâr eğitimci kadromuz çocuklarımıza ve gençlerimize Türk dilini öğretmeye ya da mevcut bilgilerini geliştirmeye, ayrıca Türk kültürünü aktarmaya gayret göstereceklerdir.

 

British Council tarafından hazırlanarak 2013 Kasım ayında kamuoyuyla paylaşılan "Languages of the Future" başlıklı raporda Türkçe, Birleşik Krallık tarafından yabancı dil eğitiminde öncelik verilmesi gereken on lisan arasında gösterilmiştir. Bu vesileyle, Türk dilini İngiltere’de kuşaktan kuşağa ayakta tutan ve İngiltere’nin en önemli dilleri arasına sokan öğretmenlerimizi, eğitim gönüllülerimizi, okul başkanlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarımızı tebrik ediyorum.

 

Genç kuşaklarımıza bu değerli bilgilerin aktarılması kadar, onların çevrelerine ve toplumlarına yararlı, özgüvenleri gelişmiş, bireysel yeteneklerini sergileyebilen, evrensel değerlere saygılı ve çağı yakalayabilen fertler olarak yetiştirilmelerine katkı sağlamak da önem taşımaktadır. Eğitim alanındaki tüm paydaşların bizden sonraki kuşaklara aydınlık bir gelecek sunarken bu hususlara da özen göstereceklerine ve ellerindeki meşaleyi yorulmadan taşıyacaklarına eminim.

 

Bu düşüncelerle, 2014-15 eğitim yılının herkese hayırlı olmasını diliyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum.

 

Abdurrahman Bilgiç

Büyükelçi