İngiltere genelinde toplam 1.219 resmi burslu öğrenci bulunmakta. Bunların yarısından fazlası master derecesinde kalan kısmı ise doktora derecesinde öğrenimlerini sürdür­mekteler. Birçok önde gelen İngiliz üniversitesinden kabul alan öğren­cilerin en büyük sorunu barınma ve aylık burslarının yetersizliği olarak ön plana çıktı.

Türkiye’den yüksek öğrenim ama­cıyla burslu statüde İngiltere’ye ge­len master ve doktora öğrencilerini biraraya getiren programda Londra Eğitim Müşavirliği tam kadro hazır bulundu. Eğitim Müşaviri Hasan Ün­sal ile birlikte ofis personeli Bünya­min Bayat, Zeynep Büşra Temür ve Ramazan Özmen toplantı boyunca öğrencilerin eğitim ve sosyal konu­larla ilgili sorunlarını dinledi. Öğren­cilere müşavirliğin faaliyetleri ile il­gili bilgiler veren Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, “Ülkemizden çeşitli zorlukları aşarak İngiltere’ye eğitim amacıyla gelmiş olan siz öğrencile­rimizin bütün problemlerinin çözü­müne yardımcı olmak, yalnız olma­dığınızı hissettirmek için buradayız” dedi. Türkiye’nin gelişmesine ve kal­kınmasına burada bulunan öğrencile­rin büyük katkısının olacağına inan­dığını söyleyen Ünsal, öğrencilerden kendilerini her konuda geliştirmele­rini ve Türkiye’ye döndüklerinde var­güçleriyle ülkemiz için çalışmalarını istedi.Bu hususun eğitim amacıyla yurtdışında bulunan her öğrencinin vicdani sorumluluğu olduğunu hatır­lattı. Toplantıda ayrıca konuşma ya­pan Birleşik Krallık Türk Öğrenci Bir­liği (TUSU) Yönetim Kurulu başkan yardımcısı Ahmed Esad Şerefoğlu da topluluklarının tanıtımını yaparak faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Burslu öğrencilere, bulundukları üniversitelerdeki Türk Öğrenci Top­luluklarına üye olmaları, birlik bera­berlik içinde bulunmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Toplantı, soru cevap bölümünden sonra öğrenciler arası iletişimin güçlendirilmesi ve ta­nışma faaliyetleri ile devam etti.

Salı günü öğleden sonra gerçekleş­tirlen toplantı sonunda öğrencilere çay ve kahvenin yanında kek, kura­biye çeşitleri ve meyve ikramında bulunuldu.