Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 17. kez düzenlenen Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe bugün karşı karşıya gelecek. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park’ta (Kral Suud Üniversitesi Stadyumu) yapılacak maç TSİ 20.45’te başlayacak.

Arda Turan, Barselona'da kiraladığı eve 230 bin avroluk hasar vermekle suçlanıyor Arda Turan, Barselona'da kiraladığı eve 230 bin avroluk hasar vermekle suçlanıyor

TFF’nin 2006’dan bu yana düzenlediği, eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan organizasyon, geçen sezonun Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlarını karşı karşıya getirecek. 1965-66 sezonundan bu yana düzenlenen kupada ezeli rakipler altıncı kez birbirlerine rakip olacak.

EN KÖTÜ DERBİ SONRASI

Cumhurbaşkanlığı Kupası’ndaki 3 maçta Fenerbahçe 2, Galatasaray 1; Süper Kupa’daki 3 maçta ise Galatasaray 2, Fenerbahçe 1 kez kazandı.

Süper Lig’de pazar günü 0-0 berabere kalan ezeli rakipler, bugün bir kez daha karşılaşacak. İki takım arasındaki zevksiz, pozisyonsuz son maç; 45 faul ve isabetli 1 şut ile en kötü derbi olarak kayıtlara geçmişti. Aslan ve Kanarya bugün kendilerini affettirmeye çalışacak. Normal süre berabere biterse uzatmalara, yine eşitlik bozulmazsa penaltılara geçilecek.

108 MİLYON TL ÖDÜL

Riyad'da oynanacak Süper Kupa mücadelesinde toplam 108 milyon TL para ödülü dağıtılacak. Kupayı kazanacak takım 65 milyon TL, kaybeden ise 43 milyon TL ödülün sahibi olacak. Takımların uçak ve otel gibi tüm masrafları ise Suudi Arabistan tarafından karşılandı.

GÖZLER SUSKUN GOLCÜLERDE

Türk futbolunun iki devi bugün kupa için karşı karşıya gelirken gözler iki takımın dünyaca ünlü golcülerinde olacak.

Süper Lig’deki krallık yarışında 12’şer golle zirvede yer alan Mauro Icardi ve Edin Dzeko, son derbide adeta yokları oynamışlardı. Maçı isabetsiz 5 şut ile tamamlayan Fenerbahçe adına Dzeko 89 dakika sahada kalıp 51 kez topla buluştu; isabetsiz 2 şut attı. Mauro Icardi ise 90 dakikada 15 kez topla buluşabildi; isabetsiz 1 şutla maçı tamamlayabildi.

Bu ikili ağustos ayının ikinci yarısında başlayan ligin ekim sonunda biten ilk 10 haftasında 10’ar gol attı. Dzeko ve Icardi, kasım ayından itibaren düşüşe geçti. Kasım başından aralık sonuna karar oynanan son 7 lig maçında bu iki futbolcunun attığı gol sayısı 2’de kaldı. Gol ortalamaları 1’den 0.28’e düştü.

Bu iki oyuncunun Süper Kupa’daki perfomansları merak ediliyor