Bir hafta önce Aksaray'ın Taşpazar Mahallesi'nde özel bir bankaya ait zırhlı aracın şoförü İbrahim K., yanındaki güvenlik görevlisini atlatarak 800 bin lira bulunan aracı kaçırmıştı. Polis, şahsın 800 bin lirayı aldıktan sonra aracı terk ettiğinin ortaya çıkmasının ardından çalışma başlattı. İbrahim K'nin Konya nüfusuna kayıtlı olduğunu belirleyen polis, durumu Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne iletti. Aksaray'da banka aracının şoförü olan İbrahim K'nin Konya'daki bağlantılarının 5 ay önce 2 milyon lira bulunan banka aracını soyan ve cezaevinden yeni çıkan şoför Mehmet D. ile olduğu tespit edildi. Aksaray ile Konya polisi ortak hareket ederek, şüphelileri yakalamak için çalışmalara başladı. Yapılan çalışmalarda şüphelilerden Mehmet D. ile arkadaşı Mehmet Ali A'nın Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Kızılpınar köyünde saklandıkları tespit edildi. Jandarmanın desteğiyle baskın yapan polis, 120 bin lira para ile birlikte şüphelileri yakaladı. 
 
Aksaray'da banka aracını kaçıran, ardından da soygunu planlayan Mehmet D. ile buluşup banka aracının kasasını soyan şoför İbrahim K'nin yakalanması için polis titiz bir çalışma yaptı. Konya ve Aksaray polisi, şüphelinin merkez Selçuklu ilçesinde bulunan evine gelme ihtimaline karşı gözcü yerleştirdi. Şüpheli bir aracın gelip, bir şahsın eve girip çaktığını gören sivil polis, hazırda bulunan ekibe durumu bildirdi. Takip edilen aracın otogarda İbrahim K'yi indirdiğini gören ekip, harekete geçerek şüpheliyi yakaladı. Şüpheli İbrahim K'nin üzerinden 87 bin lira para çıktı. 
 
3 şüphelinin üzerinden toplam 200 bin lira civarında para çıktı. Banka aracında 800 bin liraya yakın para bulunduğu ancak 600 bin lirasının şuanda kayıp olduğu öğrenildi. Şüphelilerin ifadesinde banka aracından 200 bin lira çıktığını, başka para çıkmadığını söyledikleri iddia edildi. Polis, şüphelilerin paraların büyük bir bölümünü sakladığı düşüncesiyle çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. 
 
Aksaray'a götürülen şüphelilerden Mehmet D. ile Mehmet Ali A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bugün adliyeye sevk edilen İbrahim K'nın da tutuklanması bekleniyor. 
 
2 MİLYON LİRA ÇALDILAR 5 AY YATTILAR 
 
6 Nisan 2013 tarihinde 16 ayrı suçtan kaydı bulunmasın rağmen para nakil aracı şoförü olarak işe giren Mehmet D. (27), firmanın anlaşmalı olduğu Karaman'daki iki bankadan 2 milyon lirayı alarak Merkez Bankası Konya Şubesi'ne götürmek için güvenlik görevlisi ile yola çıkmıştı. Konya'da yemek molası veren şoför Mehmet D., yanındaki güvenlik görevlisini atlattıktan sonra banka aracını kaçırmış ve merkez Selçuklu ilçesi Sille Parsana Mahallesi'nde kasada bulunan 2 milyon lirayı alarak, aracı terk edip kayıplara karışmıştı. Konya polisinin 24 saat süren çalışması sonucu Mehmet D. ve arkadaşı Hasan C., Mersin'de 2 milyon lira ile yakalanmıştı. Yakalanan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 5 ay cezaevinde kalan şüphelilerin tutuksuz yargılanmak üzere cezaevinden çıkmalarının ardından Aksaray'daki soygunu planladıkları iddia ediliyor.