Okmeydanı'nda meydana gelen çatışmada 21 yaşındaki Burak Karamanoğlu silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
OKMEYDANI'NDA KANLI GECE: 1 ÖLÜ
Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından gece boyunca da devam eden müdahalelerin ardından Okmeydanı'ndan ölüm haberi geldi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, 21 yaşındaki Burak Karamanoğlu'nun, polisin olmadığı Okmeydanı Örnektepe Mahallesi'nde eylemciler tarafından öldürüldüğünü söyledi.
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği, Beyoğlu'ndaki silahlı kavgada hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu (22) ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu akşam saat 22.30 sularında Beyoğlu ilçesi, Kulaksız Dörtyol mevkii, Çeşme Durağı mıntıkasında iki grup arasındaki sözlü sataşmaların daha sonra silah kullanılan bir kavgaya dönüşmesi sonucunda 1992 doğumlu Burak Can Karamanoğlu adlı genç hayatını yitirmiş, yine bu silahlı saldırı sonucu 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralanmış olup yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Fail ya da faillerin yakalanması yönünde emniyet birimlerimiz tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi paylaşıyor, yaralı yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar diliyorum" denildi.
BABUŞÇU AÇIKLADI
Babuşçu, Ahmet Hakan'ın CNN türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına telefonla bağlanarak "Bakın, bugün bir genç insanı daha kaybettik. Artık kan akmasın, gençlerimiz ölmesin. Okmeydanı Örnektepe Mahallesi'nde, ikisi de polise karşı olan iki grup vardı ve bir kişi öldü" dedi.
Ahmet Hakan'ın "Biber gazı kapsülüyle mi öldü" sorusu üzerine, "Hayır, orada polis yoktu, polisin olmadığı bir yerde öldürüldü" dedi.
 
ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN AÇIKLAMA
Sosyal medyada çatışmanın ülkücü grup ve solcu gruplar arasında yaşandığı iddiaları üzerine Beyoğlu Ülkü Ocakları Başkanlığı facebook hesabından bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı:
"Okmeydanı Dörtyol'da çıkan çatışmaların Beyoğlu Ülkü Ocakları'yla ilişkisi yoktur. Ülkücü Camia'nın ismini bu tür provokatif eylemlere karıştıranları şiddetle kınıyor, ülküdaşlarımızın bu tür asılsız haberlere itbar etmemesini rica ediyoruz."
"Okmeydanı'nda ölen ve yaralanan vatandaşlarımızın teşkilatımızla ilgili yoktur. İlçe ve Ocak Başkanı'mızın provokasyona gelinmemesi konusunda kesin talimatı vardır. Gerekli bilgilendirme yapılacaktır."


 

Kaynak: Ajanslar