Londra’da bulunan Ulusal Tarih Müzesi, 1903’te bulunan kemikleri ve kalıntıları inceleyerek elde ettiği DNA aracılığıyla 10.000 yaşındaki ‘ilk İngiliz’in neye benzediğini ortaya çıkardı.

3D yazıcı aracılığıyla yapılan heykelde, ilk İngiliz’in esmer olması İngiliz basınında büyük yankı uyan­dırdı. İngiliz basını, ‘Cheddar Adam’ lakabına sahip olan ve İngiltere’de bulunan en eski iskelet kalıntısını incelemeyi tamamladı. Cheddar George’taki Gough’s Cave’te 1903 yılında bulunan kemik kalıntısını in­celeyen uzmanlar ilk İngiliz’in neye benzediğini ortaya çıkardı.

Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi’nde görevli Profesör Ian Barnes ve Doktor Selina Brace, ka­lıntılardan elde ettikleri DNA ve saç örneklerini kullanarak bunu 3D yazıcı aracılığıyla gerçeğe çevirdi. Yapılan incelemeler sonunda ilk İngiliz’in esmer, kıvırcık saçlı ve mavi gözlü olduğu ortaya çıktı.

İngiltere’nin çok satan gazetele­rinden Daily Mail, Cheddar Adam lakaplı kalıntının günümüzde her 10 İngiliz’den 1’inin akrabası oldu­ğunu yazarken Daily Star, “Büyük şok: 10.000 yıl önce buna benziyor­muşuz” yorumunu yaptı.