Karatay ilçesi Hacıveyiszade Mahallesi Şeyhulema Yahşi Caddesi üzerinde bulunan Karatay Anaokulu’nda düzenlenen törene Konya Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Genel Meclis üyeleri, davetliler ve öğrenci velileri katıldı.
 
Tören, anaokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ve mehteran ekibinin gösterileriyle başladı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Ersoy, okul öncesi eğitimin Türkiye’de de önemli ve öncelikle hale geldiğini ifade ederek, “0-6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk dönemi çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir. Beyin ve zihin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin 3/2’lik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır.
 
Eğitimin kalitesi kadar fiziki şartların niteliği de son derece önem arz etmektedir. Avrupa ülkelerinde okul öncesi eğitim yüzde 90’lar civarına ulaşmıştır. Son yıllarda yapılan çalışmalarla ülkemizde de bu oranın hızlı bir şekilde artması için çok çeşitli gayretler vardır. Bu anlamda özellikle eğitime destek veren yerel belediyelerimizi sivil toplum kuruluşlarımızı hayırseverlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
“HİZMET İÇİN BURADAYIZ”
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, geçen yıl ilçede 3 tane müstakil anaokulunun olduğunu belirterek, “Bugün hamdolsun 8 tane var. Burayla ilgili milli eğitimin görüşleri doğrultusunda proje tamamen kendi ekibimiz tarafından yapıldı. Kot yüksekliği alanı, sınıfların 65 metre kare olması, ortadaki fuaye alanı 130 metrekare. Ne isteniyorsa, milli eğitimin isteği doğrultusunda yapıldı ve gerçekleştirildi. Yatırımlarımızda mili eğitimin payı büyük. Kantarın bir topuzu bir bakıma milli eğitimden yana alıyor ama biz bundan şikayetçi değiliz. 25 tane tesisi kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
 
Açılışı gerçekleştirilen 3 anaokulunun yanı sırada, gelecek hafta Çatalhöyük Mahallesi’nde 5 tane kapalı spor salonunun açılışının da gerçekleştirileceğini vurgulayan Başkan Hançerli, “Kapalı spor salonlarının değeri 8 milyon lira civarında. Sadece bu civarda yaptıklarımızı düşünecek olursak, birçok projenin açılışını bu dönemde yaptık” diye konuştu.
 
Orta Anadolu’nun en büyük kapalı spor salonunun Büyükşehir Belediyesi tarafından 61 milyon liraya yaptırıldığını hatırlatan Başkan Hançerli, “İnşallah Şeb-i Arus törenlerimizde Konya’mıza ne kadar misafir gelirse gelsin bu 10 bin kişilik salon 10 gün boyunca Karatay’ımıza, Konya’mıza hizmet edecek. Allah kısmet ederse de önünden raylı sistem hattı Alaaddin’den Adliye turu attıktan sonra tekrar Alaaddin’e döndüğü zaman işte yatırımlar bu, işte çalışma bu” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Hançerli, “İlçe belediyeleri olarak elimizden geleni yapıp taçlandırmak arzusundayız. Karatay yenileniyor, Karatay değişiyor. Buradaki herkesi, 11 Kasım’da 5 tane salonun açılışına davet ediyorum. 18 Kasım’da 4 tane emekli konağının açılışına davet ediyorum. 25 Kasım’da 3’üncü yüzme havuzunun temel atmasına, Sevgi Evlerinin, Gaziosmanpaşa Parkının açılışına, 17 Aralık’ta da Kongre ve Gençlik Merkezi ve ikinci yüzme havuzunun açılışına davet ediyorum” dedi.
 
“OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ÖNEM VERMEK ZORUNDAYIZ”
 
Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, eğitim de iyi bir durumda olduklarını söyleyerek, “Karatay’da sınıf başına düşen öğrenci sayısı 35 civarında. Okul öncesi eğitime baktığımızda da 69 kurumda, 181 sınıfa sahibiz ve bu sınıflarda okuyan öğrenci sayımız 3 bin 500 civarında. Bu da aslında olmamız gereken yerde değiliz ama oldukça iyi bir sayıya sahip olduğumuzu göstermekte. Biz geleceğin ileri Türkiye’sini, çağdaş uygarlığı aşan Türkiye’sini yakalamak için okul öncesi eğitimine önem vermek durumundayız. Bu da hem eğitim yatırımlarının artmasına hem de velilerimizin çocuklarımızın bu imkandan yararlanmasına bağlı” diye konuştu.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, eğitime verdikleri desteklerden bahsederek, “Belediyelerimizin girmediği hiçbir okul, hiçbir eğitim müessesesi kalmamıştır. Yatırımla giriyoruz, hizmetle giriyoruz. Bunun en güzel örneğini Karatay’da veriyoruz. Karatay Belediyesi Başkanımızı ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, minik öğrencilerle birlikte Karatay Belediyesi tarafından yaptırılan Erenler, Fetihkent ve Gaziosmanpaşa Anaokullarının açılışını tek kurdele keserek gerçekleştirdi.
 
Açılışın ardından protokol üyeleri, anaokulunu gezerek minik öğrencilerle sohbet etti.