Karaman'daki törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Milletvekilleri, Karamanlı yetkililer ve vatandaşlar da katıldı.

Törende konuşan Ayşe Türkmenoğlu, Karaman ile Konya'nın bir ve gönül bağı olduğunu belirterek, hattın hayırlı olmasını diledi.Karaman Valisi Murat Koca, tren yoluyla ilgili verdi. Vali Koca, 'Temeli atılacak projenin Karamanımıza, Konyamıza ve Türkiyemize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Bakan Elvan'ın konuşmasından satır başları:

Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Bugün önemli birgün yaşıyoruz. Bu önemli günleri nasıl ve ne şekilde kazandık herkesin iyi bilmesi gerekiyor. Ak Parti iktidarı ile istikrar yaşandı. Hükümetimizin güçlü yaklaşımıyla, sağlıktan ulaşıma, ekonomiden eğitime bir çok alanda önemli yatırımlar yaptık. Biz bu yatırımları yaptıkça vatandaşımızın bize güveni arttı. Soruyorum size 12 yıl önce YHT projesini hangi parti proje olarak sunabilirdi? İşte biz hayal projeleri gerçekleştirdik. Karaman'dan İstanbul'a 4 saatte ulaşabilceğinizi size kim söylerdi? Evet dört saat.

Ama malesef bu istikrarı durdurmak isteyenler var Türkiye'de. Milli iradeden beklentisi olmayanlar istiktarı bozmak isteyenlerin oyunudur.

Hiçbir marjinal gruba prim vermemeliyiz. Eleştirecekseniz eleştirin. Bu ülke bizim, hepimizin. Bu ülkeki tahrip etmek kimsenin haddi değildir.

Bu proje ile sanayicilerimizin rekabet gücü önemli ölçüde artacaktır.

Konya'dan Karaman'a uzanan hat önemli sanayi hattı olacak. Konya ile Karaman'ı birbirinden ayırt edemeyiz.Konya Çumra Karaman hattında sanayi hatları göreceksiniz. Konya Karaman hattı ikinci cazibe merkezi olacak.

Hizmet üretmeye devam ediyoruz devam edeceğiz. Sizler ülkesini seven insanlarsınız. İstikrarı seven insanlarsınız. 30 martta sandıkları patlatacaksınız. Buna inanıyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Konuşmaların ardından Konya-Karaman-Ulukışla-Yenice-Adana Hızlı Tren Projesinin ilk etabı olan Konya-Karaman kesiminin temeli törenle atıldı.