Financial Times gazetesinin (FT) internet sitesinde yer alan ve Alman istihbaratına dayandırılan haberde, Manchester'da bir konser salonuna düzenlenen intihar saldırısının 22 yaşındaki zanlısı Salman Abedi'nin İstanbul'dan Düsseldorf'a ve buradan da Manchester'a uçtuğu belirtildi.

İSTANBUL'DAN TRANSİT GEÇTİ

FT'ye konuşan üst düzey bir Türk yetkili de Çarşamba günü İngiliz makamlara Abedi ile ilgili dosyanın gönderildiğini söyledi ancak konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

AFP'ye konuşan bir Türk yetkili de Manchester saldırısı zanlısının İstanbul'dan uçuş yaptığını teyit etti. Yetkili, "İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan transit geçiş yaptığını teyit edebilirim" dedi.

Abedi'nin Türkiye'den Suriye'ye geçip geçmediği ya da Türkiye'de ne yaptığı henüz netleşmedi.

İNGİLTERE: LİBYA'DAN GELDİ

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, zanlının kısa bir süre önce ailesinin yaşadığı Libya'dan Manchester'a döndüğünü söylemişti.

Fransa ise İngiliz makamlar tarafından kendilerine patlamadan önce Abedi'nin önce Libya'ya, "sonra da muhtemelen Suriye'ye" seyahat ettiği bilgisinin verildiğini söylemişti.

İNGİLTERE, TÜRKİYE İLE İSTİHBARAT PAYLAŞIMI YAPMADI

Reuters haber ajansına konuşan Türk güvenlik yetkilileri, İngiltere'nin Manchester kentinde 22 kişiyi öldüren intihar saldırganı Selman Abadi hakkında Türkiye ile daha önce herhangi bir istihbarat paylaşımı yapılmadığını, bu nedenle saldırganın İstanbul'dan Avrupa'ya seyahat etmesinin engellenmediğini aktardı.

Türk yetkililer, saldırganın seyahatleri esnasında Suriye'ye girdiğine yönelik bir kayıt bulunmadığını açıkladı.