MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, son dönemde Türk sanayisinin yakaladığı ekonomik büyüme, ülkenin dünyada daha iyi bir konuma gelmesini sağladığını dile getirdi. Konjonktürel olarak ekonomisi sağlam, sanayisi güçlü ülkelerin dünyada daha fazla söz sahibi olabildiğini anlatan Şimşek, “Bu nedenle üretimimizdeki pozitif büyüme, hem insanımızın refah düzeyinin artmasına hem de ülkemizin dünyada söz sahibi olabilmesinde büyük öneme sahiptir. Şehrimizde ise ticaretimiz ne kadar gelişirse, insanlarımızın refahına ve ilimizin sorunlarının çözümüne bir o kadar katkı sağlanacaktır. Bu nedenle Konya’da yapılan yatırımlarda şehrimizde ticari hayatına devam ettiren firmalarımızın ürünlerinin kullanılması, ekonomimizin hızlanmasına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
 
“LOJİSTİK MERKEZ KONYA’NIN İHRACATINA ÖNEMLİ KATKI YAPACAK”
 
Lojistik Merkezin şehrin ihracatına önemli katkı sağlayacağını ifade eden Şimşek, “MÜSİAD Konya Şubesi olarak Lojistik Merkez çalışmalarına ayrı bir önem verdik. Lojistik Merkez ihracat potansiyelimizin artmasında önemli bir rol oynayacak. Sanayilerimizde üretilen ürünlerin limana daha güvenli ve sağlam nakledilmesi önemli. Gelişmiş ülkeler demiryolu taşımacılığını ciddi oranda kullanıyorlar. Bizler de bu merkez sayesinde yüklerimizi daha sağlıklı koşullarda depolayıp naklini sağlayabileceğiz. Ayrıca Konya-Mersin arasındaki hattın çift yönlü olarak rehabilite edilip hızlandırılması gerektiğini bundan üç yıl önce hazırladığımız Lojistik Raporu’nda dile getirmiştik. Bu gerekliliği Başbakanımızın yaptığı açıklama ile Konya-Karaman-Mersin-Adana hattını yük ve yolcuya göre hızlandırılmasını programa alması bizleri ziyadesiyle memnun etti” şeklinde konuştu.
TOKİ KOBİ Organize Sanayi Bölgesi projesine ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Şimşek, “Sanayicilerimizin birçoğu iş yeri kiraları veya iş yeri yapım maliyetleri nedeniyle sermayelerinin büyük bir kısmını buna harcamakta. Bu nedenle işletme sermayesinde sıkıntı yaşamaktadırlar. Bunun çözümü için TOKİ ile iş birliği içerisinde yapılacak bu proje, sadece bu sorunlara çözüm olmayacak şehrimizde sektörlerin bir arada bulunduğu daha modern bir sanayi bölgesini kazandıracaktır” ifadesini kullandı.
 
KONYA SANAYİSİ İÇİN YENİ HEDEF BELİRLENDİ
 
MÜSİAD Konya Şubesi olarak şehrin sanayisi için yeni bir hedef belirlediklerini vurgulayan Şimşek, “İSO 1000’de sıralamaya giren Konyalı firmalarımıza düzenlediğimiz ödül gecesinde, İSO’da ilk 1000’e giren firmamızı sayısını 50’ye çıkarma ve satış hedefini 50 milyar TL’ye ulaştırma hedefimizi dile getirdik. Geçmiş 10 yıla baktığımızda bu hedefi ulaşılamaz görmüyoruz. Çok değil 10 yıl önce yani 2002 yılında Konya’dan 13 firmamız 733 milyon satışla İSO sıralamasında yer alırken, 2012 yılında 25 Konyalı firmamız yaklaşık 5 milyar Türk Lirası satışla bu sıralamada yer aldı. Bu performansımız bu hedefe ulaşabilirliğin en önemli göstergesidir” dedi.
Başkan Şimşek, sözlerinin devamında bu hedeflere ulaşmada kilit noktanın katma değeri daha yüksek ürünler üretmek olduğuna değindi. Şimşek son olarak, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle tüm Konyalıların ve tüm İslam dünyasının bayramını tebrik etti.