NEÜ’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:
 
“NEÜ’den yapılan açıklamada şunlar kay kampüs alanında rüzgar ve güneş enerjisi birlikte kullanılarak şebekeden bağımsız elektrik elde edilmektedir.  Kurulan elektrik enerjisi üretim sisteminde 3200 Watt’lık bir rüzgâr türbini ve 2000 Watt’lık güneş pilleri kullanılmıştır. Güneş pillerinin 1000 Watt’lık kısmı sabit olarak kurulmuştur. Güneş pillerinin diğer 1000 Watt’lık kısmı ise güneş ışığına göre hem yatay hem de dikey doğrultuda hareket mekanizmasına sahiptir.
 
Bu mekanizma vasıtasıyla sistem, güneş ışığını takip etmektedir. Hem rüzgâr türbininden hem de güneş pillerinden üretilen elektrik enerjisi akümülatör grubunu şarj etmektedir. Akümülatörlerden elde edilen doğru akım elektrik enerjisi bir inverter vasıtasıyla alternatif akıma çevrilerek gece saatlerinde çevre aydınlatmasında kullanılmaktadır. Ayrıca bir bilgisayar aracılığıyla sistem otomatik olarak kontrol edilmekte ve üç sistemin ürettiği elektrik enerjisi 10’ar dakikalık aralıklarla ayrı ayrı kaydedilmektedir.
 
Kaydedilen veriler rüzgâr, sabit güneş sistemi ve hareketli güneş sistemine ait çeşitli değerlendirmelerin yapılabilmesine imkan vermektedir. Bu kayıtlar bir modem vasıtasıyla uzaktaki diğer bilgisayarlardan da  takip edilebilmektedir.
 
6 Aylık veri değerlendirmesi sonucu güneş ışığını takip eden hareketli sistemde sabit sisteme göre daha fazla enerji üretildiği görülmüştür. Yine 6 aylık periyotta rüzgar enerjisi verileri incelendiğinde enerji üretiminde sürekliliğin olmadığı tespit edilmiştir. Değerlendirmeler sonucunda Konya ili ve kampüs açısından güneş enerjisinden elektrik elde etmenin daha verimli olacağı düşünülmektedir. Necmettin Erbakan Üniversitesi Kampüsünün tamamının elektrik ihtiyacının bir güneş santralıyla (şebeke bağlantılı)  karşılanması konusunda maliyet ve geri dönüş analiz çalışmaları devam etmektedir.”