Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kuruluş Yıldö­nümü nedeniyle her yıl yapı­lan Cumhuriyet Kupası, bu yıl 14 Kasım günü, Lefkoşa Atatürk Stadyumu’nda oynanacak.

Londra Türk Toplumu Futbol Fe­derasyon Karması ile KKTC Milli Takımı bu özel kupada karşı karşıya gelecekler.

Son iki yıldır genç ve yerli oyuncu ağırlıklı olarak yapılan kad­rolar son hazırlıklarını tamamladı. Kıbrıs’a gidecek ve formu iyi olan genç oyuncu bulmakta zorlanan Berk Emül hoca, yaptığı antren­manlarla takımı hazırlamaya çalıştı.

Profesyonel oynayan bir milli ta­kım karşısında şanslarının fazla ol­madığını bildiklerini belirten Emül, amacın kazanmak değil dostça bir ortamda, kaynaşma olduğunun bi­linciyle sahaya çıkacaklarını söy­ledi. Cumhuriyet Kupası nedeniyle Kıbrıs’a gidecek kafilenin de baş­kanı olan TTFF Başkanı Serdar Sarı ise, dünyada en ağır ambargolar­dan birisine maruz kalan KKTC’li kardeşlerimize bir ses, bir nefes olmak için inatla ve ısrarla adaya gitmeye devam ettiklerini kaydetti. Oyuncu ve yöneticilerle birlikte toplam otuz kişiden oluşan kafile, 12-16 Kasım tarihleri arasında Ku­zey Kıbrıs’ta temaslarda buluna­cak.