İngiliz çift, promosyon yarışmalardan '80 bin sterlin' değerinde ödül kazandı

Birçok kişi, şirketlerin reklam amaçlı yaptıkları yarışmalara öyle ya da böyle birkaç soruya yanıt vererek katılmıştır. Ancak İngiltere’de yaşan Kazzy Minton, bu yarışmaları biraz daha fazla ciddiye alan biri.

Yayınlanma

Pembrokeshire'da yaşayan 63 yaşındaki kadın, eşi ile birlikte 2021 yılından bu yana 80 bin sterlin (yaklaşık 328 bin TL) değerinde yarışma ödülü kazandıklarını söylüyor.

Kazandıkları 857 ödül arasında, lüks tatiller ve mücevherler yer alıyor.

Minton, "Bu bir hobi. Günde iki saatimi yarışmalara ayırıyorum ve sonra hayatıma devam ediyorum." diyor.

Eşi Lee ile birlikte Kolombiya ve Norveç'e tüm masrafların karşılandığı iki tatil kazandılar.

İngiltere içinde 6 bin sterlin değerinde bir tatil ve 4 bin sterlin değerinde elmas bir yüzük de kazandıkları yarışma ödülleri arasında yer alıyor.

Galler’de yaşayan Minton kendisini "yarışmacı" olarak tanımlıyor, mümkün olduğu kadar çok ödül kazanmak için yarışmalara girmeyi alışkanlık haline getirdiğini söylüyor.

Türkiye’nin üç kültürel mirası daha UNESCO'da aday gösterildi Türkiye’nin üç kültürel mirası daha UNESCO'da aday gösterildi

Peki bu başarının arkasında ne yatıyor?

Kazzy, Visit Norway yarışmasından kutup dairesi seyahati kazandı.

KAYNAK,NIKOLAS GOGSTAD-ANDERSEN / VISIT NORWAY

Kazzy, Visit Norway yarışmasından kutup dairesi seyahati kazandı.

Kazzy Minton, katılımı ücretsiz online yarışmalardan kaçındığını bunun yerine yaratıcı yarışmalara odaklandığını anlatıyor:

"Bunlara çaba gerektiren yarışmalar deniyor. Bunlara katılmak için gerçekten bir şeyler yapmanız, video veya fotoğraf çekmeniz, alışverişe çıkmanız gerekiyor. Yani bu tür yarışmalar biraz kararlılık gerektiriyor.”

63 yaşındaki Minton, “güzel bir fotoğraf çekmek ya da video montajlamak” konusunda iyi olduğunu savunuyor.

Çift son olarak Swizzels isimli şekerleme firmasının yarışmasını kazandı. Firma, katılımcılardan markalarına ne kadar hayran olduklarını göstermelerini istemişti.

Kazzy Minton yarışmayı eşine anlattı ve eve bir fikirle gelmesini istedi. Lee Minton ise eve, dizine yaptırdığı Swizzels dövmesi ile döndü.

Lee Minton dövmecilik yapıyor.

Çiftin Kolombiya seyahatinden bir fotoğraf

KAYNAK,KAZZY MINTON

Çiftin Kolombiya seyahatinden bir fotoğraf

Lee’nin dövmesi çifte, bir Fas gezisinde harcayacakları 1000 sterlinlik bir çek kazandırdı. Aynı zamanda bir yıl yetecek şekerleme stoğu ile şirketin Derbyshire'daki fabrikasına VIP bir tur da kazandılar.

Çift geçen sene de Kolombiya’ya bir tur kazanmıştı.

Kazzy geçen sene Norveç turizm ajansının yarışmasını kazanarak, kutup dairesinde bir haftalık seyahat hakkı kazandı. Bu yarışmayı “24 saat gün ışığını neden tecrübe etmek istersiniz? sorusuna verdiği videolu yanıtla kazandı.

1996 yılında iki yaşındaki kızını kanser nedeniyle kaybettikten sonra girdiği bir yarışmada kızının ismini söyleyebildiği tek çiçek olan nergis şeklinde küpe kazandı. Ardından da bir patates cipsi markasının yarışmasından oyun konsolu kazandı.

'Her sabah 2 saatimi yarışmalara ayıruorum'

Bu iki ödül sonrası araştırmaya başladı ve internette bir araya gelen yarışmacı topluluğu ile tanıştı.

Kendisini yaratıcı yarışma meraklısı olarak tanımlayan Kazzy, "Eğer bisküvi alacaksam neden bana bir şeyler kazanma şansı veren bir markayı tercih etmeyeyim ki” diyor.

Kazzy her sabah 06:30'dan 08:30 arasında 2 saat yarışmalara ayırdığını söylüyor.

Internette bir araya geldiği diğer yarışmacılarla da bir topluluk olduklarını anlatıyor.

Yarışmaların grup üyelerinden gizlenmediğini söylüyor ve devam ediyor:

“Biri kazandığında herkes çok mutlu oluyor.”

Yorumlar