ABD, Ukrayna'ya gizlice uzun menzilli füze verdi ABD, Ukrayna'ya gizlice uzun menzilli füze verdi

YEREL seçimlerdeki sistem değişikliğiyle bu oylamada ilk kez çoğunluk oyu elde eden aday seçimi kazanacak. Daha önceki başkanlık seçimlerinde oy verenler birinci ve ikinci tercihlerini yapıyordu. Ancak bu kez ilk kez tek bir adaya oy verilebilecek. Ayrıca, artık kimlik ibraz edilmeden oy kullanılamayacak. Yaklaşık 6 milyon kayıtlı seçmenin kayıtlı olduğu Londra’da 13 aday yarışıyor. Kamuoyu yoklamaları İşçi Partili mevcut Belediye Başkanı Sadiq Khan’ın önde olduğunu gösteriyor. İlk olarak 2016’da göreve gelen Khan, seçim kampanyasında 40 bin sosyal konut yapacağını vadetti. Khan’ın dizel araçların Londra sınırlarına girdiklerinde ek ücret ödemesini öngören Ultra Düşük Emisyon Alanı (ULEZ) uygulaması ise tepki çekmişti.

LONDRA’NIN İLK KADIN BAŞKANI OLACAK MI?
Başkentteki hava kirliliğini azaltmak için başlatılan uygulama geçen yıl ağustos ayında Londra’nın tümüne yaygınlaştırıldı. Diğer başkan adaylarının büyük çoğunluğu, göreve geldiklerinde ULEZ’e son vermeyi vadetti.
İktidardaki Muhafazakâr Parti’nin adayı Susan Hall, Londra Belediye Meclisi üyesi. Khan’ı yenmeyi başarabilirse, Londra’nın ilk kadın belediye başkanı olacak. Hall, kentte suç oranlarını azaltmayı, ULEZ’e son vermeyi, ‘aile evleri’ inşa etmeyi ve Londra’yı ‘daha temiz ve yeşil bir kent’ haline getirmeyi vadediyor. Hall, adaylığının açıklandığı geçen yıldan beri tartışmalara konu oldu. Daha önce Khan’a yönelik İslamofobik sosyal medya mesajlarını beğendiği için özür dileyen Hall, ayrıca Londra’daki otobüs bileti fiyatlarını bilmediğini de itiraf etmişti. Liberal Demokrat Parti, seçimde dijital pazarlamacı Rob Blackie’yi aday gösterdi. Yeşiller ise Zoe Garbett ile yarışacak. Sağcı, Reform UK partisinin adayı ise Howard Cox olacak.