KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran’ın ev sahipliği yaptığı geceye, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, eşi Esra Bilgiç, Londra Başkonsolosu Çınar Ergin ve eşi Deniz Ergin, Büyükelçilik Birinci Müsteşarı Cem Işık, Lord Maginnis, Başkonsolos Yardımcısı Fatih Topçu, Muavin Konsolos Gülcan Ökçün, eşi emekli büyükelçi Ahmet Ökçün, Deniz Ataşesi Yb. Ercan Eğmez, Hava Ataşesi Yb. Onur Kıyıcı, Silahlı Kuvvetler ve Kara Ataşesi Alb. Candan Aşçı, KKTC Londra temsilciliğinden Konsolos Ülkü Alemdar, birinci sekreter Esra Emin, ikinci sekreter Dilşat Şenol, Kültür ve Eğitim Ataşesi Gülgün Özçelik, Basın Ataşesi İsmet Iraz, diplomatlar, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, işadamları, akademisyenler, yerel belediye başkanlarından oluşan yüzlerce Türk ve İngiliz konuk katıldı. KKTC Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, konukları kapıda karşılayarak, herkese “hoş geldiniz” dedi ve davetlilerle fotoğraf çektirdi.

34’üncü yıldönümü Londra’da kutlandı

ÇOK ZOR AŞAMALARDAN GEÇTİ 
Konuklara hitap eden KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Başaran, nerdeyse 50 yıldır süren görüşmelerde Kıbrıs Türk tarafının önüne çıkan çözüm fırsatlarına her zaman iyi niyet ve sabırla yaklaşarak üstüne düşeni yaptığını belirtti. Başaran, “Kıbrıs Türk halkı yıllarca vermiş olduğu özgürlük ve varoluş mücadelesinin sonucunda 15 Kasım 1983 tarihinde kendi devletini ilan etmiştir. Kıbrıs Türk halkı egemen, bağımsız, özgür ve demokratik yaşantısının başlangıcı olan bu güne gelene kadar çok zor aşamalardan geçmiştir” dedi. 
Konuşmanın ardından Büyükelçi Başaran, Büyükelçi Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç, Lord Maginnes, KKTC bayrağı şeklinde yapılan kırmızı-beyaz pastayı kesti.

34’üncü yıldönümü Londra’da kutlandı

34’üncü yıldönümü Londra’da kutlandı

34’üncü yıldönümü Londra’da kutlandı

34’üncü yıldönümü Londra’da kutlandı

34’üncü yıldönümü Londra’da kutlandı