Denktaş şunları söyledi:

"UBP’yi kutluyorum Güzel bir netice elde ettiler. Bu süreçte biz kendi adımıza üzerimize düşen her şeyi yaptık diye düşünüyorum. Son derece iyi bir kadroyla çıkmış ve bu DP’nin özüne dönüşüdür demiştik. Elllbette bu sonucu hak ettiğimizi düşünmemekle birlikte geleceğe dönük birlikte mücadele etmeye devam edeceğimizi de biliyoruz. GeSon derece iyi hazırlandık. İyi bir kampanya dönemi yaşadık. 49 aday üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiler aslında.  Bizi seçime hazırlayan, seçim komitesinde yer alan, destekleyen arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza, sempatizanlarımıza teşekkür ediyorum. Yaratılmak istenen algı operasyonu şimdi birileri yine bazı anket şirketlerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar ama bir algı operasyonu içine girdiğini, DP'yi en başarılı icraat döneminde baraj altı göstermeye çalışılan operasyona karşı hak ettiğimiz olmayan ama barajla alakası olmayan bir sonuçla yarışı bitiriyoruz. Gelecek dönem bizim için çok daha farklı olacak.

Halk bilir diye yola çıkmıştık, halkın kararına da saygı duyuyoruz. Bu kararı partimizin kurullarınca değerlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Özümüze döndük. En çağdaş manifestoyla yola çıktık.Görev düşer mi düşmez mi halkımızın vereceği karardır. İyi bir icraat döneminden sonra bugün aldığımız sonucun hak ettiğimiz bir sonuç olduğuna inanmıyorum. Bu süreçte bir grup daha var ki selamlarımı göndereyim. Partide yer alan, geçmişte bu partiden nemalanan ama son icraat döneminde partinin adına leke düşürdükleri için partinin kapısından içeri sokmadığımız kişilere selamlar olsun. Kendi içimzide bulunup UBP'nin kutlama törenlerinde bulunan arkadaşıma çok selamlar.İnşallah aynı davranışı oralarda sergilemezler. Gittikleri yeni yerler bizim kadar hoşgörülü olmayabilir. Katılmayan %40 var.Boykot çağrılarının halen etkisi var galiba... 

Gelecek seçimleri daha yüksek bir katılımla tamamlarız umarım. Katılanlar bu ülkenin yönetiminde eleştiri hakkı vardır, katılmayanlarınki tartışılır. Sorunsuz bir seçim dönemi yaşandığı için teşekkür ederim. Tüm partileri de seviyeli bir propaganda döneminden geçtiğimiz için kutluyorum".