Mehmet Taisi Guzel/KKTC

Kaya otel gurubunun bir çok işletmeleri bulunan otellerinden birisi kuzey Kıbrıs’ın Boğaz bölgesindeki Bafra turizm merkezinde 8 yıl önce kurulan sahil kenarında büyük bir alanı kaplıyor.

Flash haber Londra muhabirini bilgilendiren kaya Ertemis işletme genel müdürü Murat Zeki Hızlısoy,  Otel hakkında bilgiler verdi .

Hızlısoy konuşmasında şöyle dedi;

Yaklaşık beş yıldır kaya Ertemis de çalışmaktayım.Otelimiz yaz kış 300 bine yakın Misafir ağırlamakta , bunun yüzde kırkı iç Pazar TC Pazari, yüzde 60’ıda dış pazardır. Bu dış Pazar Almanya ,Hollanda ,Slovakya , İtalya  , Amerika, Macaristan gibi yaklaşık 22 uyruktan gelen turistleri ağırlamaktayız dedi. Yaz sezonumuz daha ağırlıklıdır yüzde 70 civarında  doludur . Kiş aylarında da NTR dediğimiz shoping misafiri ağırlamaktayız. Bu dönemdede yoğunluk bulunmaktadır dedi.

Otelin konumu hakkındada bilgi veren Murat zeki Hızlısoy konuşmasında ,Otelin 160 dönüm arazi içine kurulu ultra herşey dahil sistem olarak hizmet vermekteyiz dedi . Otelin içinde Aqua parkımız, açık ve kapalı yüzme havuzlarımız ve dünyanın en güzel pilajlarından birt anesine sahibiz.Otelimzde ayrıca gazinomuz mevcuttur. Özellikle kış sezonunda büyük firmalara konferans Hizmeti vermekteyiz dedi.

Hızlısoy müşterilerin otelde konaklamak isteyenler için bilgiler verdi .

Hızlısoy konuşmasında müşterilerin genellikle acente üzerinden booking yaparak geldiğini bizim otelimiz 12 yıldır hızmet verdiği için farklı farklı müşterilerimiz vardır dedi . KKTC’de Girne bölgesinde ikinci bir otelimizi Kaya plazza yı geçen yıl hizmete açtık.oda burası kadar lüksdür dedi.

Otelimiz walking in dediğimiz kapı misafirlerine de açıktır. Çocuklu aileler içinde otelin imkan ve servisleri hakkında  bilgilendiren Hızlısoy çocuk minik club'ımız var . Çocuklarla ilgilenen animasyon ekibimiz var 0 12 yaş gurubuna sabah akşam aktiviteleri ile hizmet vermekteyiz dedi .

Otelimize gelen yabancı turistlerin KKTC’de ki tarihi yerleri mekanları görmek için kültür gezilerini antlaşmalı olduğumuz turizm acenta lar günlük turlar düzenlemektedir. dedi. 

Otelin ana binası hariç apart ve bangolow gibi bölümlerininide bilgilendiren Hızlısoy ,

Yaklaşık 578 kişilik tatil köyü dediğimiz alanlardır. Ana binada 166 kişilik  odalarımız mevcut. 12 tane suit odamız, yakışık 48 tanede'de dublex binamız var. Genelde oraları sahile restoranlara havuzlara yakın olduğu için çocuklu aileler tercih ediyor dedi.

Aile dostu bir otel olduğunu söyleyen hızlısoy yüksek sezonda 2200 misafir ağırladıklarını bunların 800 ü, 0 -12 yaş gurubu çocuklu aileler olduğunu söyledi .

Otelin KKTC’deki coğrafi konumunu tarif eden Hızlısoy otele ulaşım imkanlarından da bahsederek buraya Bafra turizm bölgesi dendiğini genelde yol haritalarında internet de mevcut olduğunu dile getirdi .

Bafra turizm bölgesinde biz ilk açılan oteliz bizden sonra üç tane daha açıldı, şu anda dördüncüsüde açılacak dolayısi  ile burası ileride Belek gibi popüler bir yer olmaya devam ediyor. Yurtdışından gelen turistler bu bölgeye Maldivler’in  bölgesine benzetiyorlar  bir gelen turist mutlaka tekrar geliyor . Bu bölge Dünyanın en güzel sahillerinden birine sahip plajları çok özel dedi.

Hızlısoy KKTC de turizm açısından beklenti çok olduğunu bu yüzden KKTC nin başlıca gelir kaynakları başta turizm gelir onu takibinen eğitim ve sağlıktır.Yatak kapasitesi artıkça bölge esnafı kalkınmaya başlıyor.Orneğin biz sadece 20 ton patatesi yerli üreticiden almışız. Bunun gibi bir çok yiyecek gıdaları KKTC ‘den temin ediyoruz dedi.Ayrıca kendi seralarımız var bazı organik ürünleri meyve sebze gibi biz yetiştiriyoruz dolayısi ile bölge halkına gerek otelde gerek bu seralarda iş imkanı bulunuyor aileler geçiniyor dedi.

Otelimiz olarak, buraya gelen musafirletimizi en iyi bir şekilde ağırlamaya çalışıyoruz dedi.

Kaya Ertemis ile ilgili bilgileri asagidaki linkden alabilirsiniz.

kaya-artemis-resort-casino