Kıbrıs müzakereleri çerçevecesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis bugün yeniden bir araya geldi. Görüşme ara bölgede BM tesislerinde yapıldı. Görüşmeye Anastasiadis'in sert çıkışı ve toplantıyı terk etmesi damgasını vurdu. Liderlerin bugünkü görüşmede, Rum Meclisi'nin Enosis plebisitinin okullarda anılması kararını ele aldılar.


ENOSİS PLEBİSİTİNİN OKULLARDA ANILMASI KONUŞULUYORDU

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığına dönüşünde yaptığı açıklamada, Rum Lider Anastasiadis'e, Rum Meclisi'nin Enosis plebisitinin okullarda anılması kararının yarattığı sıkıntıyı, talihsizliği izah etmeye çalıştıklarını söyledi.

KAPIYI ÇARPIP SALONU TERK ETTİ

Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum liderin kendilerini dinlemek yerine 5 sayfalık bir metin ile toplantıya geldiğini, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin konuyu toparlayan bir konuşma yaparken Rum Liderin Anastasidis'in öfkeyle, "Söyleyecek bir şeyim yok" diyerek kapıyı çarpıp toplantıyı terk ettiğini söyledi.

"KAPIYI YENİDEN AÇMAK KENDİ ELLERİNDE"

Mustafa Akıncı, "Bu davranışın saygı çerçevesinin çok dışında bir davranış olduğunu, Rum Lider Anastasiadis'in bu davranışına musamaha göstermeyeceğiz" dedi. Akıncı, "Çekip gittikleri kapıyı yeniden açmak kendi ellerindedir." açıklamasında da bulundu.