Londra’da 43 yıldan bu yana hiz­met veren Kıbrıs Türk Toplum Mer­kezi (TCCA) tarafından vatandaşlar için ücretsiz sağlık taraması düzen­lendi.

TCCA’nın Haringey’deki binasında düzenlenen etkinlikte vatandaşlara ücretsiz olarak şeker, tansiyon, boy, kilo, vücut yağ oranı, kan, vb. değer­lendirilmesi yapıldı.

Sağlık taraması Middlesex Univer­sity Hospital’da görevli sağlık uzmanı Mekella Mehmet Yeşil, hemşireler Ryannah Benjamin, Shaniqke Smith ve Maris Onu Igbo tarafından gerçek­leştirildi. Hafta sonu gerçekleştirilen etkinlik Harringay Belediye Meclis Üyesi Zena Brabazon, Belediye Meclis Üyesi adayı Sarah James, TCCA Baş­kanı Niyazi Enver ve kurumun CEO’su Erim Metto tarafından ziyaret edildi, sağlık görevlilerine çalışmalarında ba­şarılar dilendi.

Bazı hastalıkların belirtileri hak­kında bilgiler paylaşıldığını kayde­den Sağlık Uzmanı Mekella Mehmet Yeşil, sağlık taramasının önemine dikkat çekti; “Bu bölgede sağlık tara­ması yapıyoruz. Sağlık taramasında kolestrol, şeker, tansiyon, kilo sorun­ları, kalp sağlığı ile ilgili kontrolleri­mizi gerçekleştiriliyor. Eğer kişi belli riskler taşıyorsa bunu paylaşıyor ve alınması gereken önlemleri ve baş­vurmaları gereken sağlık kuruluşla­rını tavsiye ediyoruz.

Bir çok hastalık aslında başlama­dan veya başlangıç aşamasında işa­ret veriyor. Önemli olan bu hastalıklar için doğru ve zamanında önlem alabil­mektir. Bizim de bu program ile yap­mak istediğimiz insanları bu konuda bilinçlendirmektir” dedi.

TCCA Başkanı Niyazi Enver de, İn­gilizce bilmeyen veya anlamakta zor­luk çekenlerin derdini anlatmakta dolayısıyla kendilerini ifade etmekte zorlandıklarını dile getirdi. Bu gibi du­rumları göz önüne alınarak, vatandaş­lara Türkçe konuşan sağlık görevlisi eşliğinde her 2 ay da bir sağlık kont­rolü hizmeti verildiğini söyledi.

Bu tür etkinliğin ay da bir kez ya­pılmasının arzulandığı ifade eden En­ver, sağlık taraması neticesinde bazı hastalıkların belirtileri hakkında bilgi sahibi olan kişilerin erken teşhis nede­niyle sağlığına kavuşabileceğinin mut­luluğunun yaşandığını belirtti.