İLİŞKİ Ne zamandır ilişki yazmadım. Zamanıdır. ‘Kötü erkekler’ konusuna girelim diyorum... Kötü kadınlar da var -bir başka yazıda değineceğim- erkek okurlarım sakın alınmasın. Kötü erkeklerin kimi, ‘oyuncu’. Yalan söyleyen, ‘sadakat’in anl

İLİŞKİ

Ne zamandır ilişki yazmadım. Zamanıdır.
‘Kötü erkekler’ konusuna girelim diyorum... Kötü kadınlar da var -bir başka yazıda değineceğim- erkek okurlarım sakın alınmasın.
Kötü erkeklerin kimi, ‘oyuncu’. Yalan söyleyen, ‘sadakat’in anlamını bilmeyen, aslında kadına saygı duymayan ve bir sıcak-bir soğuk davranışlarıyla kafasını allak bullak eden erkek. Kadını elde etmeyi, hatta kendine aşık etmeyi misyon edinmiş, derdi skor olan, bu uğurda rol yapan erkek.
Kimisi de sadece adanmış bir ilişki malzemesi olmadığı için, kötü. Kötüden çok, ‘yanlış’ erkek aslında. Birçok kadına çekici gelen özellikleri var. Narsisist. En önemsediği kişi kendisi. Bencil. Zor. Kadında bir tür ‘mesih kompleksi’ni ateşliyor; kadın bu ‘kötü’ adamı kurtaran, onu değiştiren, ehlileştiren kişi olabilmek istiyor.  
Her çeşidinden bolca kötü erkek var etrafta.
Onlardan şikayetçi, ‘kurban’ kadınlar da çok.
Bir de ‘iyi’ erkekler var. Onlar da soruyor: “Biz kadına düzgün davranmak için elimizden geleni yaparken, kadınlar neden kendisine kötü davranan, oyun oynayan bu bencil ve skorcu tiplerin peşinden koşuyor?”
Yalan mı?
‘Devamlı’ kötü adama denk gelen kadınlara bir bakın. Hata, insanlar için... Ama aynı hata birkaç kez yapılıyorsa, orada bir durup insanın kendisine bir bakması lazım değil mi?
O zaman ne yapmalı?
3 Karşınızdaki erkek sizi kandırdı, rol yaptı, ve onu sevmekle hata yaptınız. Bir daha yapmayın. Temkinli olun. İnsanların yalan söyleyebileceklerini hesaba katın. Ve lütfen... Yeni biriyle karşılaştığınızda, kalbinizi ona emanet etmeden bekleyin.
3 Kötü erkeklerin farkına varın, onları tanıyın. Özellikle narsisistleri. Bu kişilerin ruhunun derinliklerinde müthiş bir özgüven eksikliği vardır; narsisist bir partner size sadece ömür boyu sevgisizlik ve sıkıntı verir.
3 Kendinize saygı duyun. Size yanlış mı yaptı... Saygısızlık mı etti, şiddet mi gösterdi, yalan mı söyledi, aldattı mı, ilgisini mi esirgiyor, özgüveninizi yerle bir mi ediyor? Lütfen onda ısrar etmeyin. Yürüyün, gidin.
3 Kadın, önce kendini tanımazsa, bir ilişkide ne aradığını bilmiyor. Ve hep aynı adamlara denk geliyor. Bir partnerde aradıklarınızın listesini yapın. Öncelikleriniz, klişe  ‘güçlü, yakışıklı, zengin’ olmasın, ne olur! Harika bir ilişkide nasıl hissediyor olursunuz, onu hayal edin. Nasıl bir erkek size kendinizi dünyanın en güzel, en komik, en seksi, en şahane kadını hissettirebilir? Nasıl bir erkeğe hayran olur, onu sonsuza dek sevebilir, ona güvenebilirsiniz? Nasıl biriyle sıkılmadan yıllar geçirebilirsiniz? İşte o adama aşık olursunuz.  O aşk da bir ömür sürer.  
Hz. Ali ne demiş...  “Allah’ım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle.”
Size hayırlı, sizi seven kişileri sevmeniz dileğiyle.

BEĞENDİM

GENÇLERE KULAK VERMELİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz cumartesi akşamı CNN Türk’te gençlerle bir araya geldi. Gençler bazı sorularıyla Kılıçdaroğlu’na meydan okudu.
Kimi bir politikacıyı kızdırabilecek üslupta, kimi zekice, kimi bilgi ve tecrübe eksikliğinden ‘olmasa da olur’ denilebilecek sorulardı.
Ana muhalefet lideri, gayet sabırlı, hoşgörülü ve anlayışlı bir şekilde gençlerle saatlerce sohbet etti.
Özlediğimiz bir tablo. Gençlersiz siyaset olmaz.

CIMBIZ

MILEY’NİN DİLİ

ABD basını ‘Beklenen oldu!’ diye veriyor haberi.
Miley Cyrus’un kamera görünce bir türlü ağzında tutmayı başaramadığı dili, en sonunda başına bela oldu.
Genç sanatçının Bangerz turnesi kapsamında inşa edilen ‘dev dil kaydırağı’ kurulurken, inşaat ekibinden Charles Nicholas Sarris, dilden kayıp yere düşmüş. Ve ciddi şekilde yaralanmış. Sarris, turneyi düzenleyen şirkete dava açmış, iddia o ki milyonlarca dolar istiyormuş!
Bu haber, magazin programlarından, internetteki haber sitelerine ve tabii sosyal medya platformlarına kadar her yerde bolca malzeme oldu, hem de ne kelime oyunlarıyla, malumunuz.
Miley Cyrus’unsa keyfi yerinde. “Canım hep çıkarmak istiyor, ne yapayım yani” dediği dili, kendisinden de meşhur oldu herhalde artık.