İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un ziyaret ettiği Türk ailesinin evinde renkli anlar yaşandı.

İngiltere’nin 12 Aralık’ta erken genel seçime gitmesi nedeniyle partisinin Chingford& Woodford Green bölgesi adayı Iain Duncan Smith’e destek vermek için bu bölgeye gelen Başbakan Boris Johnson ve Muhafazakar Partililer, bir Türk ailesinin evine konuk oldu.

Muhafazakar Partili Kıbrıs Türkü belediye meclis üyeleri Halil Halebi ve eşi İlkay İsa’nın yaşadığı eve gelen partilileri, burada şarkıcı kızları Eylem karşıladı.

Eylem, daha sonra Başbakan Johnson ve yanındaki misafirlerine Türk kahvesi ikram etti. Kahvesini alıp bahçeye çıkan Johnson, burada partililerle sohbet etti.

Muhafazakar Partisi Belediye Meclis Üyeleri Halil Halebi ve eşi İlkay İsa’nın popcu kızları Eylem, İngiltere’nin Başbakanı ve Muhafazakar Parti’nin lideri Boris Johnson’a Türk kahvesi ikram etti. 

Kıbrıslı Türklerden Mehmet Kemal’in çektiği selfie’de, Belediye Meclis Üyesi İlkay İsa (altta), İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Leyla Kemal (solda), Boris Johnson, Konsey görevlisi Ayşe Osman, Konsey eski başkanı Çetin Ramadan ve Muhafazakar Partisi milletvekili adayı Iain Duncan Smith. Metin Clauda.

Konuklar arasında İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Leyla Kemal, eşi Mehmet Kemal, konsey eski başkanı Çetin Ramadan, Britanyalı Kıbrıslı Türkler Derneği Başkanı Ersu Ekrem, Konsey görevlisi Ayşe Osman da yer aldı.

Ziyarete katılan ‘T Vine’ dergisinin editörü İpek Özerim de Başbakan Johnson’a, 1964’lü yıllarda amcası Zeki Kuneralp’ın Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği görevinde bulunduğu dönemde babası Oktay Hamit ve arkadaşlarıyla birlikte çekilmiş siyah-beyaz fotoğrafını gösterdi.

‘T Vine’ dergisinin Türk editörü İpek Özerim, Boris Johnson’a amcasının da aralarında yer aldığı siyah- beyaz fotoğrafı gösterdi. Fotoğrafı Muhafazakar Partisi milletvekili adayı Iain Duncan Smith’de (ortada) dikkatle inceledi. 

Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği’nde çekilen siyah- beyaz fotoğrafta Büyükelçi Zeki Koneralp (ayaktakilerden sağdan birinci), İpek Özerim’in babası Oktay Hamit (oturanlardan soldan birinci). 

Fotografi görünce büyük heyecan yaşayan Johnson, hikâyesini dinledikten sonra bir kopyasının da kendisine ulaştırılmasını istedi. (Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği’nde çekilen siyah beyaz fotoğrafta Büyükelçi Zeki Kuneralp -ayaktakilerden sağdan birinci-, İpek Özerim’in babası Oktay Hamit -oturanlardan soldan birinci-)

‘T Vine’ dergisinin Kıbrıs kökenli editörü İpek Özerim, o anları şöyle anlattı: “Johnson, seçmenlere partisinin çalışmalarını anlatırken ben de babamın bana verdiği fotoğrafı çevremdekilere gösteriyordum. O sırada Johnson’un danışmanlarından biri geldi ve fotoğrafı görmek istedi. Fotoğraftakilerden birinin Johnson’un amcası olduğunu söylediğimizde ‘Bunu hemen Johnson’a bildirmeliyiz’ dedi ve beni Johnson’un yanına götürdü. Johnson’a ‘Oturanlardan soldaki babam Oktay Hamit, arka sıradakilerden sağdaki de sizin amcanız Zeki Kuneralp’ dediğimde yüzünde bir heyecan oluştu ve ‘Bu benim amcam Zeki Kuneralp’ cümlesini iki kez tekrarladı.”

“Fotoğrafın ne zaman, nerede çekildiğini, amcasının babam ile nasıl tanıştığını sordu. Ben de, ‘Babam o yıllar da Kıbrıslı Türkler Yardım Konseyi başkanıydı. Amcanız 1964’te Londra’ya Büyükelçi olarak atandığında Kıbrıslı Türklere zor zamanlarında çok yardımcı olmuş’ dediğimde, ‘Bu fotoğrafın bir kopyasını lütfen bana da ulaştırır mısın?’ dedi.”

Yaklaşık yarım saat kalan Johnson gitmeden önce katılımcılarla bol bol selfie çektirdi. 

Partisinin Chingford & Woodford Green bölgesi adayı Iain Duncan Smith’e destek vermek için bu bölgeye gelen Boris Johnson’a ve partililere Kıbrıs Türk kökenli Belediye Meclis Üyeleri Halil Halebi ve eşi İlkay İsa, ev sahipliği yaptı. Boris Johnson, gitmeden önce Türklerin evinin bahçesinde toplu fotoğraf çektirdi.