Britanya genelindeki ev kiralarının geçen yıl, 2013 yılından bu yana görülen en düşük seviyede artış gösterdiği ortaya çıktı.

Deposit Protection Service (Depozito Koruma Servisi) tarafından yapılan araştırmada, kira fiyatlarındaki artışın yüzde 1.9 oranında olduğu ve 2013’ten bu yana ilk kez enflasyonun gerisinde kaldığı görüldü.

Ülke genelinde kiraların en yavaş arttığı bölge, yüzde 0.4 ile Londra oldu.

Brexit referandumu sonrasında yaşanan belirsizliklerin, kira fiyatları artışında görülen bu yavaşlamada önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Deposit Protection Service’in idari müdürü Julian Foster, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Mevcut yavaşlama aslında 2016 yılının ortalarında başladı ve bunu AB referandumunda çıkan sonuca bağlamak mümkün. Birleşik Krallık hükümetinin AB ile olan müzakereleri ve diğer ekonomik etkiler 2018 boyunca gelişme kaydettikçe, sonuçları incelemek ilginç olacak.”

Britanya genelindeki ev fiyatları da geçen yılda aynı şekilde bir yavaşlama yaşadı.

Nationwide tarafından açıklanan verilere göre ülke genelindeki fiyatlar, 2012 yılından bu yana görülen en düşük seviyede artış gösterdi ve Londra’da ise 2009 yılından bu yana ilk kez düştü.

Birleşik Krallık ekonomisi şu anda, referandum döneminde yapılan tahminlerden daha iyi durumda olsa da diğer gelişmiş ülkelere göre daha yavaş bir büyüme gösteriyor.