İskoçya'da annesinin yaşadığı apartmandaki garajın önüne part eden 28 yaşındaki Carly Mackie, 18. 500 sterlin olan trafik cezasını ödemeyi reddederek para talep etmeye hakkı olmadıklarını belirtti. Bunun üzerine mahkemeye verilen Mackie, 24.500 sterlin (110 bin TL) para cezasına çarptırıldı.

TRAFİK CEZALARINI DİKKATE ALMADI

İskoçya'nın Dundee kentinde, arabasını annesininin yaşadığı apartmandaki özel garajın önüne park eden 28 yaşındaki Carly Mackie, bölgedeki park yerlerini işleten özel şirketin kendisinden para talep etmeye hakkı olmadığını söyleyerek her gün arabasının camına iliştirilmiş olarak bulduğu trafik cezalarını dikkate almadı. Ancak şirket, bu apartmanda yaşamayan ve 18.500 sterline ulaşan borçlarını ödemeyi reddeden Mackie'yi geçen yıl mahkemeye verdi.

YAKLAŞIK 110 BİN TL ÖDEMEYE MAHKUM EDİLDİ

Mahkeme, söz konusu şirketin yasal bir sözleşmeyle faaliyet yürüttüğünü belirterek Mackie'yi haksız bularak 24.500 sterlin (110 bin TL) ödemeye mahkum etti. Mackie'nin şimdiye kadar hiçbir cezaya itiraz etmediği belirtiliyor.

Yargıç George Way, yazılı açıklamasında, "Modern yaşamda, park yeri, sadece hayatı kolaylaştıran bir şey değil aynı zamanda değerli bir emtia." dedi.