İngiliz Parlamentosunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Carney, “Bir kez daha vurgulamak istiyorum. Hiçbir şekilde bunu (faizlerin negatife çekilmesi) yapmak gibi bir niyetimiz yok. Konvansiyonel politika alanlarımız, başka opsiyonlarımız var” şeklinde konuştu.

İngiltere Merkez Bankasının olumsuz ekonomik koşulların oluşması durumunda gerekli önlemleri alabileceğini vurgulayan Carney, “Eğer ileride ekonominin ek teşvike ihtiyaç duyacağı bir pozisyonda olursak kullanabileceğimiz dikkate değer manevra sahamız, konvansiyonel politika alanımız var. Daha önce net şekilde faiz oranlarını sıfıra indirebileceğimizi, ek varlık alımlarına başlayabileceğimizi belirttik” değerlendirmesinde bulundu.

Carney, "Avrupa Birliği referandumunun potansiyel sonucuna ya da üyelikten ayrılma kararı çıkması durumunda oluşabilecek potansiyel etkiler üzerine yorumda bulunmuyoruz. Bu referanduma diğer siyasi olaylara yaklaştığımız gibi yaklaşıyoruz. Bu da sonuç üzerine yorum yapmamak ve mevcut statükonun süreceğini farz etmektir" dedi.

İngiliz sterlinindeki değer kayıplarına da değinen Carney, "Tabi ki İngiliz sterlininde olduğu gibi varlık fiyatlarında görülen hareketleri ve ekonomik aktiviteyi etkileyebilecek güven üzerindeki değişimleri dikkate alıyoruz. Sterlin kuruna ilişkin bir tahmin yapmıyoruz. Referandum tarihinin belirmesiyle giderek daha net şekilde sterlinde ve opsiyon piyasalarında hareket görülüyor" ifadelerini kullandı.

Muhafazakar Partili Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın, AB'den çıkışı desteklemek yönünde kampanya yürüteceğini açıklamasının ardından İngiliz sterlini dün, ABD doları karşısında son yedi yılın en düşük seviyesine gerilemişti.