Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu’nun kullandığı Conisborough College salonunu tamamen dolduran katılımcılar üç saat boyuncaduygusal saatler yaşadılar.

Etkinliğin sunuculuğunu Özlem Engür yaptı.

Sade bir şekilde düzenlenen sahnede merhumun çok sevdiği gitarı, yazdığı kitaplar, ve siyah beyaz fotoğrafları vardı. Sevilen akademisyenin çalıştığı alan olan çok dilliliğe uygun bir şekilde, gece Türkçe ve İngilizce organize edildi.

Anma etkinliğinde ilk konuşmayı yapan Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Kelami Dedezade, Dr. İsa’nın eğitim alanında gerçekleştirdiği çalışmaların üzerinde durdu. Etkinlikte gerek kendi toplumu arasında, gerekse İngiltere, Türkiye ve Avrupa akademik camiasında isim yapmış popüler akademisyenin yaşamının çeşitli boyutları konuşmacılar tarafından anlatıldı.

Merhumun aile fertlerinin yanısıra, çalıştığı Londra Metropolitan Üniversitesi profesörleri, Goldsmith Üniversitesinden Profesör Dr. JimAnderson ve özel olarak etkinliğe katılmak için İstanbul’dan gelen İstanbul Üniversitesinden Profesör Dr. Nilüfer Pembecioğlu konuşmacılar arasında yer aldı. Ayrıca Hollanda Tilburg Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesinden akademisyenlerin video mesajları da gösterildi.

Eğitim alanında çalışmalar yapan Kazım Altan, Semra Eren Nijhar, Ertanç Hidayettin gibi Kıbrıslı, Türkiyeli konuşmacılar İsa’nın eğitimci ve insan yönü ile ilgili anılarını anlatırken; Öğrencisi Serpil Gül Davulcular’ın yaptığı konuşma geceye katılanları gözyaşlarına boğdu. Doktorasının son yılında olan Serpil, hocasının ona bir abi muamelesi yaptığını, ona hastalığının ilerlemiş safhasında dahi her zaman destek olduğunu belirterek hocasının gösterdiği yolda başarılı olmaya kararlı olduğunu söyledi.

Merhumun eşi Pembe İsa, kardeşi Bülent İsa ve yeğeni Ayşe Behçet de vardı. Dr. İsa’nın çalışma arkadaşı, eski öğrencisi Erdal Doğan’ın hazırladığı foto montaj ve video klipleri ve birlikte müzik yaptığı arkadaşları Erkan Pastırmacıoğlu ve Ercüment İbrahim’in sunduğu müzik, Aygül Yeşilada ve Emriye Ay tarafından okunan merhumun en sevdiği birkaç şarkı gecenin duygusallığına katkı yapan unsurlar arasında idi.

Gecenin sonunda Pembe İsa bazı katılımcılara geceye katkılarından dolayı teşekkür ederek onlara eşinin kitaplarını hediye etti.