HABER: MİHRİŞAH SAFA
FOTOĞRAFLAR: HALİL YETKİNLİOĞLU
LONDRA

Dünyaca ünlü tanınmış piyanist  Gülsin Onay, oğlu keman sanatçısı Erkin Onay ile Londra Büyükelçiliği rezidansında unutulmaz bir konser verdi.

Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç’in evsahipliğinde gerçekleşen resitale, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Müsteşarlar Cem Işık, Türker Yılmaz, Kerim Sercan Evcin, Bosna Büyükelçisi Branko Neskovic, Dominik Cumhuriyeti Büyükelçisi Federico Cuello, Slovakya Büyükelçisi L’ubomir Rehak, Tunus Büyükelçisi Nabil Ammar, Moldova Büyükelçisi Julian Ftuntasu, Kosova Büyükelçisi Lirim Greicevci, Honduras Büyükelçisi Ivan Romero, Bangladeş Büyükelçisi Abdul Hannan, İngiltere’nin Ankara eski Büyükelçisi Sir David Logan, St. Albans Belediye Başkanı Salih Gaygusuz, , İngiltere’de yaşayan Türk modacılar Zeynep Kartal, Serap Pollard, İngiliz siyasetinde yer alan bazı Türk politikacılar Nilgün Canver, Onur Çetin, Turan Özen, sanatçılar, işadamları ve Türk dernekleri temsilcileri katıldı. 

Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ile Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Baş Keman sanatçısı Erkin Onay’ın bir saati aşan konseri, konuklar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, konuklara hoşgeldin konuşmasında, müziğin dünyadaki sorunları çözebilecek gücü olduğunu belirterek, bu düşünceyi savunan tanınmış piyanist Gülsin Onay ve oğlu Erkin Onay’I ağırlamaktan büyük memnunluk duyduklarını dile getirdi. Büyükelçi Bilgiç, Gülsin Onay ve keman sanatçısı Erkin Onay’ın müzik kariyerlerini anlatarak, piyanist Gülsin Onay’I salona davet etti. Alkışlar arasında piyanoya gelen Onay, Wolfgand Amadeus Mozart’ın”Alla Turca” sonatasından, “ Türk marşının” da yer aldığı 3 bölümü  icra etti. Daha sonra ünlü Türk bestekarı Ahmed Adnan Saygun’un “Sonatine” bestesinden 3 bölümü piyanoda seslendirdi. 



Gülsin Onay’dan sonra oğlu Erkin Onay, “Ekrem Zeki Ün”ün “Yudumluk” bestesinden “giriş, Alp Ertunga, Dede Korkut’tan Masal, Sus..Dinle Rüzgarı, Oy Giresun” bölümlerini çaldı.

Ardından  Gülsin Onay, Ahmed Adnan Saygun’un “ aksak ritimler üzerine” bestesi ile  Giuseppe Donizetti’nin bestesi “ Mecidiye Marşını” seslendirdi.

Anne oğul Onay’lar en son Adnan Saygun’dan “Süit op.33” bestesini birlikte seslendirerek, konuklardan büyük alkış aldılar.

Karadeniz temalı Saygun besteleri, elçilik rezidansı salonunda zaman zaman hüzün, zaman zaman da neşeli hava estirdi.

Konser sonunda verilen resepsiyonda, konuklar evsahipleri Büyükelçi  Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç’e teşekkür ederek, anne-oğul Gülsin ve Erkin Onay’I kutladılar.