Koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle ara verilen etkinlikler yeniden başlarken, kültürel aktiviteleri özleyenler salonları doldurmaya başladı.

Klasik Türk Müziğini yurt dışında tanıtmak amacıyla 2013 yılında kurulan Hoş Seda KorosuLondra’da müzikseverleri yeni konserinde buluşturdu.

Cumartesi akşamı Islington bölgesindeki St. James’ Islington’da gerçekleşen konserin sunuculuğunu, Melek Yalçın yaparken, koronu şefliğini ise Dilde Adalı gerçekleştirdi.

Hoş Seda Kültür ve Sanat Merkezi Başkanı Dilek Altunkaş, konser öncesi konuklara hitaben yaptığı konuşmada, 170 kişilik salonu dolduğunu belirterek gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Altunkaş konuşmasında, “koromuzun kurulma amacı Klasik Türk Müziğimizi ve kültürümüü yurt dışında tanıtmak, bu tür faaliyetlerin yaygınlaşmasını sağlamaktır, Kültürümüzü, klasik Türk müziğimiz vasıtasıyla gelecek kuşaklara aktarmak bizim için çok onurlu bir görevdir” dedi.

Kürdilihicazkar Faslı” temalı konserde koro ve solistler, iki bölümden oluşan programda, Selahattin Pınar, Rahmi Bey, Bimen Şen, Yusuf Nalkesen, İbrahim Efendi, Lavta Christo, Lavtacı Hristo Efendi, K. Nami Erdöle, Erol Sayın, Gültekin Çetin, Muzaffer İlkar, Ferit Sıdal,Aydın Tekindor, Baki Çallıoğlu, Şekip Ayhan Özışık, Zeki Müren ve Avni Anıl’ın Klasik Türk Sanat Müziğinde unutulmayan eserlerini seslendirdi.

Konukların da bazı eserlere eşlik ettiği konserde, programın sunumunu üstlenen Melek Yalçın da bir eseri seslendirdi.

Konser sonrasında, Hoş Seda Kültür ve Sanat Merkezi Başkanı Dilek Altunkaş, Koro Şefi Dilde Adalı’ya katkılarından dolayı plaket ve bir buket çiçek takdım etti.

Koronun kurucularından Bilgen Tuncay da, solist Ahmet Kıral’a çiçek ve plaket verdi.

Hoş Seda’nın kuruluşundan bugüne gelmesinde verdiği emek ve çabalarından dolayı Başkan Dilek Altunkaş’a, Hackney Belediye Meclis Üyesi M. Can Özşen bir buket çiçek vererek teşekkür etti.

Hoş Seda Kültür ve Sanat Merkezi bünyesindeki koronun konserinde, 7 müzisyen 18 korist görev aldı. (EUROVİZYON)