Başbakan Theresa May, ülkede ev almak isteyen yabancı uyruklu ki­şiler için ekstra bir vergi uygulaması getirilmesinin gündemde olduğunu açıkladı.

Yeni vergilerden elde edilecek ge­lirin sokakta uyuyan kişilere yardım etmek için kullanılacağı belirtildi.

May, yabancı uyruklu kişilerin ev alırken damga vergisine (stamp duty) ilave olarak yüzde 1 veya yüzde 3 oranında ekstra ödeme ile karşı karşıya kalabileceklerini söy­lüyor. Ülkede değeri 125 bin sterli­nin üzerinde olan evler için damga vergisi alınıyor.

Başbakan Theresa May, elde edi­len bulgulara göre, yabancı uyruklu olup İngiltere’de vergi ödemeyen alı­cıların ülkedeki ev fiyatlarını yük­selttiğini ve ev sahibi olma oranını düşürdüğünü ifade etti. Partisinin konferansında konuşan May, “son zamanlarda üzücü bir şekilde sokakta uyuyanların sa­yısında artış olduğunu görüyoruz ve bu nedenle önlem almamız oldukça önemli” dedi. Theresa May, açıklamala­rını şu şekilde sürdürdü: “Sokakta uyu­yanlara yardım etmek için halihazırda bazı projelere para aktardık ve bu, daha fazla para ayırmamızı sağlayacak.”

Ağustos ayında hükümet, sokakta uyuyanlara yardım etmek adına 100 milyon sterlinlik para ayırma sözü vermişti fakat, yeni bir yatırım yapıl­madığı anlaşılınca eleştirilmişti.Yeni vergilerin ne zaman uygulanmaya başlayacağı henüz belli değil.