İngiltere'de kuzey Londra’daki Wood Green semtinde bulunan Grand Palace Banqueting Hall’da yapılan seçime üye dernek ve okullarla geçmiş dönemlerde görev yapan altı başkan katıldı.

Kısaca ‘Konsey’ diye bilinen kuruluşun Başkanı Ertuğrul Mehmet, geçen yıl özel nedenlerden dolayı görevi bırakmış ve Koronavirüs pandemisi nedeniyle seçimlerin yapılamaması nedeniyle başkanlık görevini Asbaşkan Ayşe Osman üstlenmişti.

Dernek tüzüğüne göre göreve seçilen başkanların görev süresi iki yıl. Birinci yılın sonunda ise Genel Kurul yapılıyor, faaliyet ve mali raporlar okunuyor ve ibra ediliyor. Genel Kurul’da, ikinci senesine devam etmek için Ayşe Osman ve insan hakları grubu ‘Embargoed- Ambargolular’ın Başkanı Fahri Zihni başkanlık için aday oldu.



BİR OY FARKLA SEÇİLDİ

Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, Ayşe Osman bir yıllık faaliyet raporunu okudu ve yönetimi ibra edildi. Seçim sonucu Fahri Zihni 24 oy alan Ayşe Osman’ı bir oyla geride bıraktı ve 1983’te kurulan İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’nin 14. başkanlığına getirildi.

Başkanlık divanı da, Fahri Başkan Dr. Özkan Hıfzı’nın başkanlığında Zeka Aksancak ve Elif Gelirli’den oluştu. Ayşe Osman yönetim kuruluna ve geçmiş başkanlara özverili çalışmaları ve destekleri için teşekkür etti ve yeni başkan ile yönetim kuruluna başarılı çalışmalar dileklerinde bulundu.



Ayşe Osman 1983 yılında kurulan Konsey’in en son kadın başkanı ve Aysın Yılmaz ve Leyla Kemal’den sonraki üçüncü kadın başkanı oldu. Ayşe Osman, bankacılık, pazarlama ve reklam sektörlerinde çalışmı, İngiltere’deki Kıbrıs Türk Dernekleri’nde çeşitli görevlerde bulunmuştu. (Halil YETKİNLİOĞLU - HÜRRİYET)