Seçim çalışmaları kapsamında Palmers Green bölgesin­deki Aksular Restaurant’ta bir araya ge­len Muhafazakar Partili, Palmers Green adaylarına çok sayıda Türkiye kökenli vatandaş destek verdi.

Bölgede grup çalışmaları tüm hızıyla devam ederken esnaf ve ev ziyaretleri de devam ediyor. Ziyaret edilen esnaf ve bölge sakinleri Muhafazakar Partisi adaylarını büyük bir ilgi ile karşıladı. Bu büyük ilgi karşısından diğer Belediye Meclis Üyesi adayı arkadaşları adına da memnuniyetlerini dile getiren hukukçu Baykal Sürük, bölge halkının bu ilgisi bizleri oldukça sevindiriyor ve cesaret­lendiriyor. Bizler aday olarak belirlen­diğimizin ilk gününden şimdiye kadar esnafımız ve seçmenimiz ile birlikte ol­duk ve onların istekleri doğrultusunda hareket ediyoruz . Bölge halkına yönelik ciddi çalışmalar yürüttük. Bu çalışma­larımız devam edecek” dedi.

Toplumun geniş bir kesimine hiz­metleri ile tanınan Baykal Sürük, düzen­lenen ziyaretler sonrası şunları söyledi; “Eskiden Palmers Green yemyeşildi. Şimdi ise Palmers Green’in eski yemye­şil görüntüsünden eser kalmadı. Çevre kirlendi. Bölgede ciddi şekilde güvenlik sorunu var. Dolayısıyla suç oranı art­makta. Buna etki eden en önemli faktör ise, belediyenin mali kısıtlamalar yap­ması. Enfield ve Southgate Polis İstas­yonu kapatıldı. Dolayısı ile Edmonton Polis İstasyonu’na ağır bir yük yüklendi.

Palmers Green’de bisiklet yolu pro­jesi ile yollar daraltıldı. Bisiklet yolu­nun mevcut karayolunun daraltılarak hayata geçirilmesi, ana cadde üzerinde ciddi trafik tıkanmalarına neden oldu. Otomobil eksozlarından çıkan duman çevreyi kirletmekte. Beraberinde es­naf, park yerinin olmaması nedeniyle müşteri gelmemesinden şikayetçi.

Belediye, bölgede yaşayan hasta, yaşlı ve kimsesizlerle yeterince ilgi­lenmiyor. Bakım evlerine gerekli yatı­rımın yapılmaması yaşlı ve kimsesizleri ciddi şekilde mağdur ediyor, Bölgenin geniş bir bölümüne, aslında modern yaşamda kullanılıp sonra da hoyratça ‘çöp’ olarak kenara atılan, yatak, mo­bilya ve küf kokan bir sürü nesne atıl­makta. Bu mutlaka durdurulmalıdır. Belediye Meclis üyeliğini kazanma­mız halinde Palmers Green’i eski viz­yonuna, eski gücüne ve eski günlerine kavuşturacağız.”

Palmers Green adaylarına, Türkiye’nin Muhafazakar Partili Dost­ları Grubu görevlileri de destek ver­mekte.