Türkiye’nin meşhur sokak lezzetlerini İngiltere’deki insanlarla buluşturmasıyla takdir toplayan “The Midyeci” markası Lobin International’ tarafından düzenlenen ödül töreninde “Yılın En Başarılı Yenilikçi Markası” seçildi.

Her yıl farklı bir Avrupa başkentinde gerçekleşen Avrupa Kalite Zirvesi bu sene dünyanın en önemli finans ve kültür merkezlerinden biri olan Londra’da gerçekleşti.18 Şubat'ta düzenlenen 16. Avrupa Kalite Zirvesi; Sanat, siyaset ve iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Zirve, devlet ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul’daki Nevizade sokağının vazgeçilmezlerinden olan midye kültürünü Londra’ya getiren The Midyeci; Ahmet Zotkadzha, Tanser Hacı, Alper Ergin tarafından işletiliyor. 



Pandemi döneminde Dalston’da ilk şubesini açan The Midyeci; ikinci şubesini Edmonton’da açtı.Şirket pandemiye rağmen; katma değer yaratan başarılı işletmelerin büyüyebileceğini gösterdi. Törende The Midyeci’yi temsilen plaketini alan kurucu ortaklardan Ahmet Zotkadzha; tüm dünyada çok zor geçen 2 yılda 2 şube açtıklarını kaydederek; yakın gelecekte, Kuzey Londra ve Güney Londra’da daha fazla şube açacaklarını vurguladı. 2022 hedeflerinden de bahseden iş insanı Zotkadzha; bu sene bitmeden İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda da şubeleşmeyi planladıklarını belirterek Birleşik Krallık’ın bütün ülkelerinde var olmak istediklerini açıkladı.

Online satışlarla İngiltere’nin her yerine ertesi gün midye gönderdiklerini söyleyen Ahmet Zotkadzha; midyeleri İskoçya’nın Shetland Adaları’ndan getirttiklerini söyledi. Kısa süre önce kurulmuş bir işletmenin bu ödüle layık görülmesinin kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi. Firmanın ortaklarından Tanser Hacı’ya ve Alper Ergin’e de teşekkür eden Zotkadzha bu başarının arkasında üç kişinin uyumlu ve profesyonel duruşunun etkili olduğunu söyledi.

Londra Yunus Emre Enstitüsü etkinlik salonunda düzenlenen zirvenin sunuculuğunu ünlü oyuncu Wilma Elles ile Veysi Dede üstlendi.Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, AK Parti Ankara milletvekili Nevzat Ceylan ve Enfield Belediye Başkanı Sabri Özaydın da katıldığı zirvede başarılı iş insanlarına plaketleri takdim edildi.



Açılış konuşmasını yapan Lobin International Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ustaoğlu, “İş ve siyaset dünyasının talepleri ve beklentileri üzerine yapılan araştırmaları tespit ediyor, ihtiyaçların giderilmesi için iş birliği imkânları arıyor ve düzenlenen sempozyumlarla konusunda uzman kişilerin düşüncelerine başvuruyoruz. 35 senedir kaliteye vurgu yapıyor, ekonomi dünyasının uluslararası arenada buluşmasını sağlıyoruz.” dedi.
 
Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan da  “Vatandaşlarımız, iş insanlarımız, sizlerin çalıştığı, üretim yaptığı sektörlerde gerçekten yelpazesi çok geniş çok kaliteli ürünler vermeye devam ediyor. Aslında bu ödül töreni de bunun göstergesi” diye konuştu.


 
Törende konuşan Enfield Belediye Başkanı Sabri Özaydın da “Türk firmalarının uluslararası arenada boy gösterme çabaları kalitelerini rakip firmaların yanına değil, üstüne koyma çabaları gerçekten takdire şayan. Ülkemizde yaptıkları icraatlarla, ürünlerle uluslararası takdiri kazanmış bu firmaları Londra’da onure etmek, plaket vermek benim açımdan çok daha gurur verici.” dedi.
 
Türkiye’nin önde gelen sanayici ve iş adamlarının yanı sıra Londra’daki iş dünyasından da şu ünlü isimlere ödül verildi:
 
Dr. Necip Uludağ (Finans alanında)
Turgay Ömür (Bentaş- Vancat)
İbrahim İyice (Teska)
Mustafa Karali (Karali Çay)
Hasan Arslan (Arbel)
Yusuf- Pervin Katan (Moremo)
Ali Keskinbıçak (Finans- Brulian Capital)
Selahattin Pınarbaşı (Caria Holidys)
Ahmet Zotkacı (The Midyeci)
Dr. Berna Uysal
Ahmet Ödemiş (Gabba Mobilya UK)
Mahmut Akın
Poyraz Veysal Çadır (Londra- Yılın Radyocusu)
Alpaslan Düven (A-Para)
Deniz Akgül (Show Nemrut Rest.)
Miraj Mirja (Yılın Genç İş İnsanı)
Bedük (Başarılı Pop Erkek Sanatçısı)