Türk sanatçıların eserleri, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sergiyle sanatseverlerle buluştu.

Londra Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE) destek verdiği "Beyond Borders 2" adlı sergi, başkentteki önemli galerilerden Miart Galeri'de açıldı.

Karma sergi, İstanbul merkezli Gama Galeri'den Filiz HatipoğluBeste Alperat, Gülten İmamoğlu, Cengiz YatağanÇağlar Tağcı ve Nicole Mano'nun eserlerini içeriyor.

Mermer, bronz, tuval üzerine yağlıboya ve karma malzemeler kullanılarak yapılan sergide soyut sanat örnekleri ilgi çekti.

Londra Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Mehmet Karakuş, yaptığı açıklamada, Türk sanatının yurt dışında tanıtılmasına büyük önem verdiklerini, bu kapsamda da sergiyi desteklerini söyledi.

Karakuş, gördükleri ilginin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

Sanatçılardan 19 yaşındaki Nicole Mano, sergideki eserlerin birbirine uyumlu olmasına dikkat ettiğini, değişik yıllarda yaptığı eserleri bir araya getirdiğini anlattı.

Eserlerinin üç boyutlu olduğuna işaret eden Mano, değişik malzemeler denemeyi çok sevdiğini belirterek, "Üç boyutlu olduğunda eserler değişik açılardan farklı gözüküyor. Şu anda tarzımın oluşması benim önceliğim değil. Öncelikle yeni bir şeyler keşfetmeye çalışıyorum." dedi.

Cengiz Yatağan ise Londra'da dördüncü kez bir sergiye katıldığını belirterek, "Amacımız uluslararası aktivitelere katılmak, sergiler düzenlemek, sergiler yapmak. Ne kadar yurt dışında bir Türk sanatçı ve sanatını gösterebiliyorsak bizim için o kadar iyi." diye konuştu.

Yatağan, eserlerinde kendisinin geliştirdiği özel bir epoksi kullandığını belirterek, "Hem çalışması çok zor hem de ışıkta değişkenliği gösterdiği için interaktif bir sanat oluyor. İnsanlar beğeniyor." ifadesini kullandı.

Türk çağdaş sanat ortamını uluslararası düzeyde bir araya getiren sergi, 19 Mayıs-17 Haziran 2022 tarihleri arasında gezilebilecek.

"Beyond Borders" sergisinin ilki şubat ayında sanat severlerle buluşmuştu. (EUROVİZYON)